FutbolGündem

‘Tahmin ediyorum federasyon ve sorumlular üzerine düşeni yapıp istifa ederler!..’

Erman Toroğlu; Tahmin ediyorum federasyon ve sorumlular üzerine düşeni yapıp istifa ederler!.. Fotomaç Gazetesi yazarı ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, Letonya maçından sonra yazdığı yazısında, A Milli Futbol Takımı’nın son 3 maçta aldığı başarısız sonuçları, Futbol Federasyonunu ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’i mercek altına aldı…

Toroğlu bugünkü “İstifa Etmeliler” başlıklı yazısında “Federasyon ve sorumlular üzerine düşeni yapıp istifa ederler” dedi.

İşte Erman Toroğlu’nun  “İstifa etmeliler” başlıklı yazısı;

Tahmin ediyorum federasyon ve sorumlular üzerine düşeni yapıp istifa ederler

Evet beyler, Türk futbolu stop. Futbol Federasyonu stop, Fatih Terim stop. Bazı futbolcular stop. Çok net söylüyorum; oynadığımız rakip takım PTT 1. Lig’de düşmemeye oynar. Veya şöyle de diyebiliriz; PTT Lig’indeki 10 takım dün geceki bu rakibimizi yener. Hakem… Saha kötü… Rüzgar vardı…
Rakip sert oynadı… Seyirci rahatsız etti…

Bacağımdaki kıl döndü! Bu noktaya tesadüfen gelmedik. Yazılacak çok şey olabilir. Konuşacak da çok şey olabilir. Son 10 yılda Türk futbolunda kimler etkiliyse bu sonucu onlar kabullenecekler. Onun, bunun sırtına yüklemeyecekler.

Topal’ı inadına stoper yaptı

Nasıl başarılı olunca “Ben yaptım” diyorlarsa, kötü olunca da “Sebebi benim” diyerek “istifa” edip gidecekler. Mezarlıklar vazgeçilmeyenlerle dolu. Kimse vazgeçilmez değildir. Gelelim dünkü maça; Mehmet Topal, Türkiye’de orta sahanın ortasında en iyi adam, Felipe Melo ile birlikte. Diğeri Brezilyalı olduğuna göre orada Mehmet Topal’ı oynatacaksın. Ama Fatih Terim hoca şapkadan kuş çıkarmak için onu defansın ortasında oynattı.

Neden? İnadına! Yenilebilirsiniz, berabere de kalabilirsiniz ama bu tarz mücadele etmeye hakkınız yok. Yenseniz, dünkü maçı alsanız başarılı mı olacaktınız? Hayır. Rakip defansın ortasında maçı kitledi. Sen ne yaptın? Oraya yüklendin. Kenar, taç çizgilerini aut çizgisine kadar kullandın mı? Kesinlikle hayır.

Sık sık yön değiştirip rakibin defansının dengesini bozdun mu? Hayır! Attığın golden sonra rakibi uyutacağına senin kaptanın dahil, üç dört futbolcun rakibin üzerine giderek adamları sinirlendirdin. Uyuyan yılanı uyandırdın.

Bilal Kısa’yı geç kullandı

Ey Milli Takım futbolcularımız, büyük profesyoneller, Milli Takımımızın Teknik adamları, malzemeciler, bu sahada maçtan önce antrenman yapmadınız mı? Koca 45 dakikada buz hokeyi gibi kayarak oyundan düştünüz. Bilal’i geç kullandınız. Onun gibi kenarda oturan bir kaç futbolcu vardı, onları hiç kullanmadınız.

Penaltı kararı doğruydu

Son iki maçta Mehmet Topal’ı stoper oynattığınız için kenarda oturttuğunuz Ersan Gülüm ile Ümit’i ne hale düşürdünüz. Onlara “Siz futbolcu değilsiniz” dediniz. Penaltı penaltı mıydı? Evet. Hakeme bahane var mı ? Hayır. Tahmin ediyorum Federasyon ve sorumlular kendilerine düşen görevi istifa ederek yerine getirirler. Hepinize hayırlı işler.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu