FutbolGündem

Trabzonspor Glowaçki’ye 3 yıllık imza attırdı

Trabzonspor, daha önce anlaşmaya vardığı Wisla Krakow’un stoper oyuncusu Arkadiusz Glowacki ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Trabzon’a dün gece gelen ve bu sabah sağlık kontrolünden geçen Glowacki için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın huzurunda imza töreni düzenlendi. 31 yaşındaki Polonyalı oyuncu, kulüp Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu’nun hazır bulunduğu imza töreninde, kendisini 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllığına bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

İhsan Alioğlu, yaptığı konuşmada, önemli bir transfer ile sezonu açtıklarını belirterek, “Trabzonspor, iyi bir takım olma yolunda iki yıl önce yaptığı oyuncu yatırımlarını geliştirip pekiştirerek ligin çok önemli bir takımı haline geldi. Biz bu yıl var olan eksiklikleri yerine getirerek çok daha güçlü bir takım olma gayreti içindeyiz. Hem Türkiye ligi hem de Avrupa’da bizi bekleyen Türk futbolunu iyi temsil etme sorumluluğu bağlamında iyi bir oyuncuyu kadromuza kattık” dedi.

Ülkesinde defalarca milli olmuş bir oyuncuyu transfer ettiklerini ifade eden Alioğlu, “Glowacki ile defanstaki eksikliği gidererek bu mevkiyi daha da güçlü hale getirmek istiyoruz. Takımımız ve Türk futbolu ve herkes için bu transfer hayırlı olsun” diye konuştu.

GLOWACKİ’NİN KONUŞMASI

Polonyalı oyuncu Glowacki ise Trabzon’da bulunmak olmaktan çok büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Burada bulunduğum süre içinde takım için kendi performansım için en iyisini göstermeye çalışacağım. Her şeyi takım için yapmaya çalışacağım. Burası benim için yeni bir yer, ama kaldığım süre içinde gerek takım gerek taraftarlar gerekse de bizi getiren yöneticiler için elimden geleni yapmak için çok çalışacağım” dedi.

Daha önce bordo-mavili kulübe mektup bırakarak futbolu bıraktığını bildiren Szmykowiak ile kulüp için konuştuğunu bildiren Glowacki, şunları söyledi: “Szmykowiak ile Trabzonspor’a gelmeden tabii ki konuştum. Onun verdiği bilgilerin tamamı kulüple ilgili olumlu bilgilerdir. Trabzonspor’un tüm maçlarını kazanmak için oynayacağını ve taraftarların her maça geleceğini ve takımını hiç yalnız bırakmadığını bana söyledi. Ben de bunu onun verdiği bilgiler doğrultusunda burayı çok iyi biliyorum.

Oyuncu karakterinin birinci aşamasının takım için oynamak olduğunu anlatan Glowacki, “Her şey takım için önemlidir. Bu düşünceyle oynuyorum. Ben kendim hakkımda konuşmayı değil sahada özelliklerimi göstermeyi tercih ediyorum. İlk defa Polonya dışına çıkıyorum. Bu benim için iyi bir tecrübe olacak. Ama bir uyum sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum” diye konuştu.

Teknik direktör Şenol Güneş’in Türk futbolu için son derece başarılı bir teknik direktör olduğunu bildiğini kaydeden Glowacki, “Bu benim için çok iyi. Şenol Güneş daha önce çalıştığı dönemde de beni istediğini biliyorum. O zaman bazı olaylar çözülemediği için gelememiştim. Şimdi kendisinin yaptığı teklifle buradayım. Bu yüzden o anlamda kendini iyi tanıyorum” ifadelerini kullandı.

Polonya’da 10 yıl forma giydikten sonra kendisiyle ilgili bazı değişiklikler yapmak istediğini anlatan Glowacki, “Trabzonspor gibi büyük bir kulüpten gelen teklif ve iyi bir kadro içinde yer almak benim için önemli bir tercih sebebiydi” diyerek sözlerini tamamladı. Bordo-mavili futbolcunun geçen sezon Song’a ait olan 4 numaralı formayı giyeceği bildirildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu