FutbolGündem

Altay Kulübü, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Alsancak Stadı’nı tekrar kiraladı!..

Altay Kulübü, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Alsancak Stadı’nı tekrar kiraladı!.. Altay Kulübü Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada Alsancak Stadı’nı tekrar kiraladığı açıkladı.

Siyah – beyazlı yönetimden yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatla Altay Alsancak Stadı’nın Kulübümüz tarafından tekrar kiralanması sağlanmıştır” denildi!..

Altay Kulübü’nden yapılan açıklama şöyle;

Bilindiği üzere Yönetim Kurulumuz Altay Alsancak Stadı’nı Kulübümüz adına tekrar kiralayabilmek için yoğun çalışmalarda bulunmuş ve değişen yasalar nedeniyle zorlu geçen süreçte bulunduğumuz temaslar sonucunda, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatla Altay Alsancak Stadı’nın Kulübümüz tarafından tekrar kiralanması sağlanmıştır.

Ancak ; Yönetim Kurulumuz uzun vadede Altay Alsancak Stadı’nın Kulübümüze kazandırılması için çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürmüş , çeşitli spekülasyonlar oluşmaması için tüm eleştirilere rağmen konuyla ilgili beyanda bulunmamıştır. Altay Alsancak Stadı’nın geleceği ile ilgili süreçte oluşabilecek bir olumsuz sonuç ihtimaline karşı ise bir B Planı belirlenmiş ve Altay Alsancak Stadı süreciyle eş zamanlı olarak Torbalı Pancar bölgesindeki 105 dönüm büyüklüğündeki arazinin de kulübümüze tahsis edilmesini sağlamıştır. Bu arazinin kulübümüze kazandırılma sebebi ise , geleceğe yönelik tesis ihtiyaçlarımızın giderilmesi veya Altay Alsancak Stadı’nın yıkılması gibi bir olumsuzluk ile karşılaşıldığında İzmir çevresindeki ‘’stadyum yapımına’’ en elverişli arazi olmasıdır.

Yönetim Kurulumuz yaşanan süreç içerisinde ifade edilen faaliyetlerine ek olarak , İzmir futbolunun ve Altay Spor Kulübü’nün çıkarlarını gözetmek amacıyla , İZVAK Başkanı Sn. Tuğrul YEMİŞÇİ’nin önderliğinde , tüm İzmir kulüplerinin katılımı ve mutabakatıyla belirlenen yol haritasına dahil olmuştur.

Belirlenen yol haritası çerçevesinde Spor Bakanlığı Müsteşarlığı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Binali YILDIRIM ile görüşülmüştür. Görüşmeler sırasında Altay Alsancak Stadı ile ilgili olarak, zeminin ve drenaj sisteminin tamamen yenilenmesi , soyunma odalarının yenilenmesi , tribünlerin modernize edilmesi , Altay Alsancak Stadı’nın UEFA kriterlerine uygun hale getirilmesi taleplerinde bulunulmuş ve taleplerimiz Spor Bakanı Sn. Suat KILIÇ’ın da onayı ile kabul görmüştür.

Altay Alsancak Stadı’nın yenilenme çalışmaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olup , stadyum bu süreçte protokol ile G.H.S.İ.M’ye devredilecektir. Yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra çok daha uzun vadeli olmak üzere tekrar kulübümüze tahsis edilecektir.
Altay Alsancak Stadı’nın yenilenerek Kulübümüze tahsis edilmesi kararının alınması sürecinde kıymetli destek ve mesailerini veren;

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Binali YILDIRIM
Spor Bakanı Sn. Suat KILIÇ
İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Sn. Tuğrul YEMİŞÇİ
Spor Bakanlığı Müsteşar Yard. Sn. Aslan KARANFİL
Tüm İzmir kulüplerinin Başkanları’na
Teşekkür Eder
Camiamizın ve Kamuoyunun Bilgisine Sunarız

Saygılarımızla,

Altay Spor Kulübü
Yönetim Kurulu adına
Ömer HIZLIOK
Başkan

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu