FutbolGündemTransfer

Ertuğrul Sağlam: ABD’li Altidore’yi almak istiyoruz!..

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, transfer gündemlerindeki tek ismin Amerikalı golcü Jozy Altidore olduğunu söyledi. Bursaspor hafta sonu karşılaşacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri’nde sürdürüyor.

Antrenmanın basına açık bölüm ünde kontrol pas ve 5’e 2 çalışma yapan yeşil – beyazlılar kapalı bölümde ise taktik çalışma yaptı. Sakat olan Sercan ise fizyoterapist eşliğinde düz koşu yaptı. Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran başarılı hoca, Altidore’yi transfer etmek için görüşmelerin sürdürüldüğünü bildirdi.

Basında ismi yer alan futbolcularla ilgilenmediklerini kaydeden Sağlam, “Tuncay’ı istiyorduk, ama olmadı. Kolay transfer değil. Altidore’yi transfer etmek istiyoruz. Kendisi ve takımın kararını bekliyoruz. Eğer alabilirsek iyi bir isim. Kulübün dengelerini alt üst etmeden iki tane iyi oyuncu istiyoruz. Holosko ve Fatih Tekke ile ilgili girişimimiz olmadı.” diye konuştu.

Sağlam, daha önce Avrupa ülkelerine gönderdikleri hocaların futbolcu izlediğini ancak istedikleri şartlara uyan oyuncu bulamadıklarını ifade etti.

BEŞİKTAŞ ÖNEMLİ BİR RAKİP

Hafta sonu İstanbul’da karşılaşacakları Beşiktaş’ın önemli bir rakip olduğunu dile getiren Ertuğrul Sağlam, şöyle konuştu; Besiktaş son haftalarda iyi oynamaya çalışan bir takım. Son hafta almış olduğu galibiyet morallerini yükseltti. Zirve yarısından uzak kalmamak için kazanmak isteyecekler.

Bizim durum belli malum. Puan kaybetmek istemiyoruz. İki takımında kazanmak için oynayacağı keyfili bir maç olacak. Bu sezon özellikle oynadığımız zirve rakipleri ile keyifli geçti. Bu maçından öyle olmasını istiyoruz. Dostça geçen bir maç olmasını istiyoruz.

Beşiktaş’ın uzun bir aradan sonra Bursaspor taraftarlarının stada irmesine onay vermesini sevindirici bir gelişme olarak nitelendiren Sağlam, “Beşiktaş’a teşekkür ediyoruz. Taraftarında bu kararı destekleyecek tavır içinde dolamısın istiyoruz. Hem saha içinde iki takım oyuncuların mücadelesi fair-play olsun hem de taraftar arasında bu anlayışa uygun olsun” diye konuştu.

Daha önce Teknik Direktörlük yaptığı iki takımdan Kayserispor ve Beşiktaş ile ard arda oynayacak olmanın futbolun güzelliğini yansıttığını aktaran Sağlam, “Uzun bir aradın sonra İnönü’de olacağız. Beşiktaş taraftarı karsın da anlamlı olacak. Bu güzellikleri yaşarken mücadelenin iyi olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kalan 3 karsılaşmalarda tüm puanları almak istediklerine işaret eden teknik patron, şunları kaydetti: Bursaspor takımı hiçbir karşılaşmada puanları sahada bırakmak için çıkmıyor. 9 puanın hepsini almak istiyoruz. Bunu alabilecek gücümüz var.

Sağlam, antrenmana çıkmayan Sercan’ın durumunun maç gününe kadar belli olacağını belirtirken, takımdaki bütün oyuncuların aynı sorumluluğu kaldırabilecek güçte olduğunu sözlerine ekledi. Bu arada Bursaspor devre arası kampını Antalya’da yapacak. Yeşil-beyazlı ekip 3-13 Ocak tarihleri arasında Antalya’da çalışacak.

2014’DE KADAR VİLLARREAL İLE SÖZLEŞMESİ VAR

İspanya’nın Villarreal Kulübü’nde forma giyen ABD’li golcü Jozy Altidore 21 yaşında. ABD Milli Takımı’nda gösterdiği performansla dikkat çeken Altidore’un Villarreal ile 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu