DünyaFulya DosyasıFutbolGündem

El Clasico bitti, yankıları devam ediyor!..

NationalTurk’ün haberine göre, 4-3 Barcelona’nın galibiyetiyle biten El Clasico konuşulmaya devam ediyor. Deneyimli futbol adamı Hürser Tekinoktay elclasico.biz internet sitesine maçla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

Elclasico.biz internet sitesinin Hürser Tekinoktay’la yaptığı röportaj şöyle;

Barcelona lehine 4-3 biten bir maçtı, sizce hak eden taraf mı kazandı?

Kazanılan maç hak edilendir. Maçı kazanan taraf maçı hak etmediğini düşünmek sağlıklı olmaz. Ancak bu durumda, her kaybeden de kaybetmeyi hak etmiş sayılmaz. Bana kalırsa Pazar günü Real Madrid’de maçı kazanabilecek kadar iyi oynadı. Nitekim 2 kez galip duruma geçti. Önce 2-1 ve sonra 3-2 olmak üzere maçta öne geçtiler. Bu durum maçı kazanabilecek performansı ortaya koyduklarını gösteriyor ancak Barcelona kazandı Real Madrid kaybetti. Belirtmem gerekir ki iki tarafta kazanmayı hak etti.

Kırmızı kart ve penaltıların maçın kaderini doğrudan etkilediği bir maçtı? Kırmızı kart ve penaltılar için nasıl yorum yapabiliriz.

Bana göre Penaltı değil, serbest vuruştu. Eylemin başlangıç ve bitişi ceza sahası dışındaydı. Cristiano Ronaldo penaltısında dışarıdan içeriye düştüğünü gördüm.

Ramos’a gösterilen kırmızı kart içinse, kesinlikle doğruydu. Son adam ceza sahası içinde bariz gol şansı pozisyonundaysa ve son adama faul yapılıyorsa bu kırmızı kart ve penaltıdır. Hakem doğru karar verdi. Maç genelinde Real Madrid çok hızlı, sert başladı. Özellikle İkili mücadelelerde çok serttiler. Son yıllardaki oyun kuralları içinde ki en sert mücadelesi yaşandı diyebilirim. Bu tip kora kor şiddetli müsabakalarda oynanan maçlarda, sertliğin ceza sahasına kadar yansıması da kaçınılmaz bir durumdur.
Nitekim Real’li futbolcuların 2 penaltı yapması bunu çağrıştırıyor.

Sergio Ramos, Neymar’ı çekti mi? Pozisyon için ne söylersiniz?

Sergio Ramos, Neymar’a müdahale etmek istedi, durdurmak istedi ancak Neymar kadar hızlı olmadığı için faul yaparak durdurabildi. Bu müdahele oyun kuralları içinde gibi olmadı, en azında Neymar’dan topu oyun kuralları içinde almayı beceremedi. Bence Ramos, Neymar kadar hızlı olmadığından dolayı yakalayamayacağını anladı ve bilerek faul yaptı. Pozisyon faul, penaltı kararı doğru.

Ronaldo bu maçta istenileni genel anlamda sergileyemedi. İniesta basın açıklamasında, Cristiano Ronaldo için maç sonrasında,’’ hakeme ağlayarak penaltı aldı ‘’yorumunu yaptı. Sizce İniesta haklı mıydı? Ronaldo’nun performansını değerlendirebilir misiniz?

Cristiano Ronaldo kendini atmaktan ziyade Cristiano ’ya yapılan müdahale topaydı, kendisine değildi. Cristiano’da düşüşünü pozisyon ve hızı neticesinde ceza alanına kadar sürdürdü. Pozisyon ceza sahası dışındaydı. Cristiano kendini kurtarabilir miydi? Bilemeyiz. Ancak kendisinin yapılan faulü alma hakkı var. ( Hürser Hoca burada gülüyor)
Cristiano’nun performansına gelirsek kötü değildi. Elinden geleni yaptı. Fakat Mesut Özil gibi yaratıcı ve o ona istediği topları atabilecek bir futbolunun yokluğu Cristiano’nun istediklerini yapamamasına sebebiyet verdi.

Messi hat-trick yaptı ve Di Stefano’nun 18 golle ortak olduğu rekorunu egale edip,21 golle El Clasico’nun en çok gol atan oyuncusu ünvanını eline aldı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

İkisi penaltıdanda olsa hat-trick yaptı. İlk gol için tipik Messi golü diyebiliriz. Üstün bir performansı vardı. Bir asist ve üç golün altında imzası var. Azımsanamaz.

El Clasico röportajının devamı için tıklayın

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu