FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Faruk Özak; Daha önce benim çıkardığım yasayı ortadan kaldıran yasaya nasıl oy veririm

Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Faruk Özak, şike yasasının oylandığı gün Meclis’te olmadığını söyledi. Özak, “Daha önce benim çıkardığım yasayı ortadan kaldıran yasaya nasıl oy veririm? Kaldı ki ben o gün Meclis’te bile değildim. Bana böyle bir yakıştırma yapmak ayıptır” dedi.

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da yapılan değişikliğin kabul edilmesinin ardından Trabzon’da başlayan tartışmalar büyüyerek devam ediyor. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Yerel gazeteler ve televizyonlar, Trabzonlu vekillerin bu yasa değişikliğine, ‘Kabul’ oyu verip vermediğini sorguluyor.

CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu ile MHP Milletvekili Koray Aydın, yasaya ret oyu verdiklerini açıklarken, yerel basının konuya ilişkin haberleri sık sık gündeme getirmesi sonrasında Spordan Sorumlu Devlet eski Bakanı Ak Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak da önemli bir açıklama yaptı.

Trabzonspor imza atarak büyük bir yanlış yaptı

Faruk Özak, Günebakış Gazetesi’nde dün yer alan açıklamasında, “Daha önce benim çıkardığım yasayı ortadan kaldıran böyle bir yasaya nasıl oy veririm? Kaldı ki ben o gün Meclis’te bile değildim. Bu yakıştırmayı yapmak ayıptır” dedi. Özak, yasaya oy vermemesi için 3 nedeni olduğunu belirterek şu görüşleri bildirdi;

Birincisi, benim çıkardığım yasayı ortadan kaldırıyor. Biz o yasayı 1.5 yılda çıkarttık. Onlarca hukukçu günlerce, haftalarca, aylarca çalıştı. Şikeye özel ceza koymadılar. Bu suçun TCK’daki karşılığını buldular. İkincisi, Trabzonspor bir yanlış yaparak yasanın değişmesine imza attı. Bu yanlıştı. Bu yasaya Trabzonspor imza atmamalıydı. Ama onun imza atması benim kamuoyu önünde konuşmamı engelledi. Üçüncüsü ise, o yasaya doğrudan karşı çıksam, basın toplantıları yapsaydım ve yasa çıkmamış olsaydı yarın Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya gelebilirdi. Buna da dikkat ettim.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu