GündemVideo

Fatih Terim imzayı attı, istediği transferleri açıkladı (video)

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim için basın önünde imza töreni düzenlendi. Fatih Terim daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve merak edilenlere cevap verdi. Fatih Terim basın toplantısı…

Fatih Terim’in açıklamaları;

Merak edilen soruları cevaplamadan önce sizlerle paylaşmak istediğim bazı şeyler var. İmzamız herkese hayırlı olsun. Tüm takımlara Galatasaray olarak başarılar diliyoruz. Hepimizin hedefi aynı. Bizim de hedefimiz başarı.
Eksikleri görüp, süratle üzerine gitmeye çalışacağız. Takdir edersiniz ki biraz geç geldik. Bir telaşımız yok ancak acelemiz var. Galatasaray’la imzam çok uzun sürmedi zaten. Çünkü açıkçası ben bugünü sadece formalite olarak görüyorum. Çünkü Galatasaraylı Fatih yuvasına dönmüştür. O yüzden muhakkak ki önemsiyorum ama bakış açımın bu olduğunun bilinmesini isterim. 11 yıl top oynadım, 8 yılı kaptanlık. 6 yıl antrenörlük yaptım. Bir yılı kötü, bir yılı ikincilikti, onlarda da ben vardım. Diğer 4 seneyi hepiniz biliyorsunuz.

Bulunduğumuz yer Aslantepe. Umuyorum Florya’yı da aslan yuvası haline getirir, bundan sonraki yolumuzun ismini de aslan yolu koyarız. Bu üçlüyle beraber Galatasaray en güzel günlere doğru gider inşallah.

Florya’nın anahtarı meselesi klişe haline geldi. Açıklık getirmek istiyorum. Florya’nın anahtarı yoktur, bende de değildir ve olmayacaktır. Florya Galatasaraylılarındır. Florya, herkesin beraber üzülüp beraber sevineceği bir mabed olmalıdır. Dolayısıyla orası benim hiçbir zaman olmadı. Bundan sonra da olmayacak.

Geçmiş başarılarla övünürken bundan sonra da yakalayacağımız yeni başarılar, yeni ilkler ve hepimizi sevince boğacak yeni önemli başarılar elde etmek için buradayız. Futbolcular, teknik heyet, başkan, yönetim kurulu ve taraftarlarımızla birlikte herkes kucaklaşarak bu başarılara ulaşabiliriz.

Bana bu güveni gösteren ve bana bu onurlu görevi tevdi eden başkana ve yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkür ederim ve saygılarımı sunarım.

Cambiasso’yu istiyorum

Muhakkak ki buradan Galatasaray taraftarlarına vereceğim önemli mesajlar olacak. Yeni bir yönetim, yeni bir teknik heyet, yeni bir de takım olacak. Eski arkadaşlarımızı dışlıyoruz manasında değil ama belirli süratte birtakım değişiklikler olacak. Onun için buradayız. Kaleci alacağımız doğrudur, bir atak oyuncusuyla da ilgileniyoruz. Cambiasso’yu ısrarla istediğim de doğrudur. Ancak oyuncu istemezse yapacak bir şey yok. Uğraşılıyor. Dediğiniz gibi birkaç isim var. Zaten aşağı yukarı bütün isimler hatta olmayan isimler de her gün okuyor, dinliyoruz. Bunların hepsine cevap vermek çok zor.

Arda gelip benle konuşmalı!

Arda şu anda kimin futbolcusu? Ne kadar mukavelesi var? 2013’e kadar. Sorunun cevabı bu zaten. Geçen gün bir kanalda da Arda konuştu. Gönül ister ki, Galatasaraylı oyuncular basın yoluyla bize ulaşmasınlar. Doğru kanal benim. Doğru kanal Ali Dürüst bey. Daha önce uzaktım. Şu an her şeyi konuşabilir benimle. Arda’yı 1 saniye bile gönderelim diye düşünmedik. İyi bir takım yapmak isteyen en iyi oyuncularından birini verir mi; vermez. Arda’dan bana gelmiş ciddi bir şey yok. Arda üzülmüş, kırılmış.. Ama biz onun tamiri için buradayız. Burada olmasak da Arda için doğruları yaparız. Arda bir gün gelir Galatasaray’da oynamak istemiyorum derse o zaman ciddi şekilde soruna bakarız

Adnan Polat’ın teklifi samimi değildi

Adnan Polat’la çok uzun yıllardır dostluk ve arkadaşlığımız var. Gece beni almaya geldiklerinde de Polat, Yalçındağ ve Sezgin’e, ertesi gün de ‘bana ihtiyacınız yok’ dedim. Bilgi kirliliğini düzelteyim bu konuda. İkinci olarak da ben o gün de söylediğimi de söyleyeyim. O gün samimi bulmadım teklifi. Mecburen yapılmış gibi geldi ve ‘bana ihtiyacınız yok’ diyerek teşekkür ettim.

Fabiano için Brezilya’dalar

Bir grubumuz Brezilya’da Fabioano’yla görüşüyorlar, evet. Anlaşılmamış kaleciyle imza atmaya gitmedi kimse. Bir kaç grup halinde hareket ediyoruz. Başka şekilde olması da mümkün değil. Başka arkadaşlar da başka yerde. Bir grup Brezilya’da. Kapalı şekilde yapılan konuşmalardan çok iyi şekilde haber alıyorsunuz. Ancak bence bu ağızdan çıkmadan siz hiçbir şey için kesin yazmayın. Bu naçizane görüşüm ve dost tavsiyesi. Size gelene kadar olmamış şeyler olmuş gibi oluyor. Herkes kendi isteğine göre hareket ediyor . Doğrusunu paylaşırız sizle ama Fabiona’dan bir haber gelmedi.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu