FutbolGündemTransfer

Galatasaray’da Reyes dosyası kapandı!..

Galatasaray’da transferi gündemde olan ve bu yüzden de takımı Atletico Madrid’te kadro dışı bırakıldığı açıklanan Jose Antonio Reyes dosyası kapandı.

Galatasaray  Başkanı Ünal Aysal, kulübün aylık divan kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, ”Teknik Direktörümüz Fatih Terim’in raporu doğrultusunda Atletico Madridli Jose Antonio Reyes’in transferinden vazgeçtik.” dedi.

Galatasaray’ın gündemini uzun süre meşgul eden Atletico Madridli Jose Antonio Reyes dosyası kapandı. Sarı – kırmızı-lıların gündemini, başta Ambrabat olmak üzere yurtiçindeki pek çok yetenekli genç futbolcu oluşturuyordu. Reyes dosyası Galatasaray için büyük ölçüde kapandı. Reyes’in sezon başında Galatasaray’a gelmek istememesi, maliyeti ve bunlardan daha da önemlisi Fatih Terim ve yönetimin genç ve yetenekli futbolcuların transferinden yana tavrı Reyes’den vazgeçilmesinin temel sebepleri olarak öne sürüldü.

REYES’İN MENAJERİ ARAMIŞTI

İspanyol basını, Reyes’in Galatasaray’la bir ön anlaşma yaptığını defalarca yazmış, Atletico Madrid başkanı Cerezo ise tecrübeli futbolcuyla ilgili soruya, “Her futbolcu istediği yerde oynayabilir” yanıtını vermişti. Futbolcunun menajeri Mariano Aguilar ise bütün bu gelişmelerden önce Galatasaraylı yetkilileri arayarak, transferin güncellenmesini istemişti.

İspanya’da konuyla ilgili pozitif bir hava olmasına karşın, Galatasaray bu transferden vazgeçti. Teknik direktör Fatih Terim de, Trabzonspor maçından sonra “Reyes konusunda fikrimi başkana söyledim. Biz yetenekli, genç ve başarıyı arzulayan oyuncuları düşünüyoruz” demişti. Başkan Ünal Aysal da Fatih Terim’in raporu doğrultusunda Reyes’in trankferinden vazgeçtiklerini söyledi.

ŞOTA, AMRABAT’IN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMEK İSTİYOR

Bu arada Galatasaray, başta Kayserispor’un başarılı kanat ve hücum oyuncusu Amrabat olmak üzere, Eskişehirsporlu Alper Potuk’u da gündemine aldı. Kayserispor’un Faslı futbolcunun Galatasaray’a transferi doğrultusundaki tavrının değişmesi beklenirken, bu konuda teknik direktör Şota’nın çok daha pozitif bir tavır içerisinde olduğu öğrenildi. Genç teknik adamın öğrencisinin iradesinin Galatasaray’a gitmekten yana olması nedeniyle, gelecek hafta yapılacak son maçın ardından, Kayserispor Yönetimi’ne Ambrabat’ın önünün açılması yönündeki düşüncesini bildireceği belirtildi.

Öte yandan Ambrat, daha önce Radyospor’a geçtiğimiz günlerde de bir maç sonrasında yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “Kayserispor izin verirse Galatasaray’da oynamak istiyorum. Eğer takımımdan ayrılırsam Galatasaray’a gitmek istiyorum. Bu konuda fikrim son derece net. Galatasaray gibi bir takımda oynamak benim en büyük hayalim” demişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu