FutbolGündem

Ankaragücü, Hakan Kutlu ile anlaştı

Spor Toto Süper Lig’de bu hafta sahasında Gaziantepspor’u konuk edecek Ankaragücü, bu maçın hazırlıklarını sürdürdü. Prensip anlaşmasına varılan teknik direktör Hakan Kutlu, ilk antrenmanına çıktı.

Prensip anlaşmasına varılan teknik direktör Hakan Kutlu yönetiminde yapılan çalışmada, yardımcı antrenörlerden Gökmen Barış, Hakan Çobanoğlu ve Adil Eriç hazır bulunurken, bir diğer yardımcı antrenör nadir Arıkan ise çalışmada yer almadı.

Teknik direktör Hakan Kutlu, antrenman öncesinde yaptığı açıklamada, Ankaragücü’ne 28 yıl futbolcu, 19 ay da teknik direktör olarak hizmet verdiğini hatırlatarak, ”Bizim Ankaragücü’ne gönül bağımız var. Şu an takımın içinde bulunduğu sıkıntı ortada. Hem maddi, hem de manevi anlamda boğuşan bir takım durumundayız. Kısa vadedeki ilk hedefimiz, Gaziantepspor maçından 3 puan almak” dedi.

‘İşin bir gerçek tarafı, bir de bu dakikadan sonra yapacaklarımız var’ diyen Hakan Kutlu, ”Gerçek tarafı, 15 maçta 6 puan almış bir takım olması. Bu puan, bu camianın hakkı değil. Ankaragücü, 102 yıllık tarihinde sayısız başarıları olan, birçok kez de kötü durumlardan kurtulmuş bir camia. Bu 102 yıllık büyük camia, ne zor günler yaşadı. Bu günlerin üstesinden gelecek potansiyele sahibiz. Kısa vadede Gaziantepspor maçından 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Daha sonra Kayserispor maçını da alıp, ilk yarıyı 12 puanla bitirmek istiyoruz. Futbolcu arkadaşlarımızla kader birliği yapıp, elimizden gelen mücadeleyi fazlasıyla sahaya yansıtacağız” dedi.

Uzun vadedeki hedefleriyle ilgili olarak da görüşlerini dile getiren Kutlu, ”Uzun vadede tüm futbolcuları takımda tutup, transfer döneminde transfer yasağının kaldırılması gerekir. Kısa vadedeki hedefe ulaşabilirsek, uzun vadede camianın daha güçlü bir şekilde bu işe soyunacağını biliyorum” ifadelerini kullandı.

İşlerinin hiç kolay olmadığını kaydeden Kutlu, ”Şu an için işimiz hiç kolay değil. Taraftarın ve camianın desteğine ihtiyacımız var. Geçmiş yıllardaki Ankaragücü taraftarını hem gereken sayıyla tribündeki yerlerini almasına, hem de gereken desteği her zamankinden daha çok vermelerine ihtiyacımız var. Bugün onlara her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Büyük taraftarımız, üzerine düşenleri bilir ve yapar” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada prensip anlaşmasına varılan Hakan Kutlu ile resmi sözleşmenin yarın ya da Cuma günü atılacağı öğrenildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu