FutbolGündem

Danimarka: 2 – Kamerun: 1

Dünya Kupası E Grubu’nun puansız iki ekibinin karşılaşmasında gülen Danimarka oldu. Geriye düştüğü maçı;1 gol 1 asistle yıldızlaşan tecrübeli Rommedahl’le kazanan kırmızı-beyazlılar umudunu korudu, Kamerun’un yolculuğu ise son buldu: 1-2.

Zorlu müsabakaya Kamerun hızlı başladı ve 10. dakikada aradığı golü buldu. Achille Webo sol kanatta rakibinden kaptığı topu ceza alanı içinde Samuel Eto’o ile buluşturdu.

ETO’O’DAN 8 YIL ARADAN SONRA İLK GOL

Kamerunlu yıldız meşin yuvarlağı önünde düzeltti ve bekletmeden kaleye gönderdi. Sorensen’in sağından giden top ağlarla buluştu ve gol perdesi açıldı: 1-0. 8 yıl sonra Dünya Kupası’nda gol atmayı başaran Samuel Eto’o, turnuvadaki ikinci golüne de imza attı.

Yenik duruma düştükten sonra oyunda dengeyi sağlayan Danimarka, Kamerun yarı alanında daha fazla gözükmeye başladı. Özellikle sağ kanatta Rommedahl ile etkili olan Vikingler, beraberlik golünü 33. dakikada buldu.

SAHANIN YILDIZI ROMMEDAHL OLDU

Danimarka yarı alanından atılan uzun topa, sağ kanatta Rommedahl yetişti ve direk ceza alanı içine yöneldi. Altıpas bölgesinde boş pozisyonda Bendtner’a ‘al da at’ dercesine bir pas veren Rommedahl’ın bu asistini değerlendiren genç forvet meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi ve skoru dengeledi:1-1.

İlk yarının son bölümlerinde orta alanda iki takımın da zayıf düşmesi, fazla sayıda pozisyona girilmesine sebep oldu. Özellikle Kamerun, Emana ile müsait gol pozisyonlarından yararlanamadı.

Kamerun, Eto’o ve Emana ile, Danimarka ise Tomasson, Jorgensen ve Bendtner ile girdiği gol girişimlerinden sonuç alamadı. İkinci yarıda Eto’o ve Emana ile gol kaçırmaya devam eden Kamerun, 61. dakikada golü kalesinde gördü.

Sağ kanatta maçın etkili ismi Rommedahl topla buluştu. Makoun’un solundan geçerek ceza alanına girdi. Sol ayağıyla yerden şık bir plase yaptı ve kaleci Souleymanou’yu mağlup ett:1-2.

PAUL LE GUEN BÜTÜN RİSKLERİ ALDI

Kamerun’da teknik direktör Paul Le Guen 2-1 yenik duruma düşmeleriyle beraber bütün riskleri aldı. Idrissou ve Aboubakar oyuna girerken, Kamerun ceza alanı içinde yakaladıkları pozisyonları golle sonuçlandıramadı. Emana ve Eto’o ile birlikte ofansif olarak rakip kaleye yüklenen Kamerun, turnuvaya erken veda etti.

KAMERUN ÜST TURA ÇIKMA ŞANSINI KAYBETTİ

İki karşılaşmada puan alamayarak Afrika’da düzenlenen Dünya Kupası’na havlu atan Kamerun, üst tura çıkma şansını yitirdi. Danimarka ise 1-0 mağlup durumdan skoru lehine çevirdi ve üst tur umutlarını korudu.

Grupta ikinci maçlar sonunda Hollanda 6 puanla lider durumda bulunurken, Japonya ve Danimarka 3 puanla ikinci ve üçüncü sırayı paylaştı. Kamerun puansız son sırada yer aldı.

Stat: Loftus Versfeld
Hakemler: Jorge Larrionda (Uruguay), Pablo Fandino (Uruguay), Mauricio Espinosa (Uruguay)
Kamerun: Hamidou Souleymanou, Stephane Mbia, Sebastien Bassong (Dk.72 Mohamadou Idrissou), Nicolas Nkoulou, Benoit Assou-Ekotto, Geremi, Enoh Eyong (Dk.46 Jean Makoun), Alexandre Song, Achille Emana, Achille Webo (Dk.79 Vincent Aboubakar), Samuel Eto’o
Danimarka: Thomas Sorensen, Simon Poulsen, Daniel Agger, Simon Kjaer, Lars Jacobsen, Dennis Rommedahl, Christian Poulsen, Martin Jorgensen (Dk.46 Daniel Jensen), Jesper Gronkjaer (Dk.66 Thomas Kahlenberg), Jon Dahl Tomasson (Dk.85 Jakob Poulsen), Nicklas Bendtner
Goller: Dk.10 Eto’o (Kamerun) – Dk.33 Bendtner, Dk.61 Rommedahl (Danimarka)
Sarı kartlar: Dk.49 Bassong, Dk.76 Mbia (Kamerun) – Dk.86 Sorensen, Dk.88 Kjaer (Danimarka)

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu