DünyaFutbolGündem

İngiltere Milli Takımı’ndaki görevinden istifa eden Capello’nun yerine Redknapp getiriliyor

Fabio Capello’nun, İngiltere Milli Takımı’ndaki görevinden istifa etmesi sonrası, gözler Tottenham menajeri Harry Redknapp’ın üzerine çevrildi.

Fabio Capello’nun, İngiltere Milli Takımı’ndaki teknik direktörlük görevinden istifa etmesi sonrası, tüm gözler Tottenham menajeri Harry Redknapp’in üzerine çevrildi. İngiliz basını, İngiltere’yi 2012 Avrupa Şampiyonası’nda yönetecek kişinin Redknapp olacağına kesin gözle bakıyor.

Bu arada İngiltere Futbol Federasyonu, Hollanda ve Norveç ile oynanacak hazırlık maçlarında, milli takımı, 21 yaşaltı ve olimpiyat takımını çalıştıran Stuart Pearce’ın yöneteceğini açıkladı. Ntvspor’un haberine göre, İngiltere’de, Fabio Capello dönemi beklenmedik şekilde son buldu. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası zaten görevinden ayrılacağını açıklayan Capello, kendisine danışılmadan Terry’nin kaptanlık görevinden alınmasına tepki göstererek, turnuvanın başlamasına 4 ay kala istifa etti.

İngiliz basınına göre Capello’nun halefi, Tottenham Menajeri Harry Redknapp olacak. Henüz ne Tottenham’dan, ne de Capello’nun istifa ettiği gün vergi usulsüzlüğü davasından aklanan Redknapp’ten resmi bir açıklama gelmedi. Ancak gazetelerde, takımı Euro 2012’de yönetecek kişinin Redknapp olacağı konusunda kesin ifadeler yer alıyor. Tottenham’ı geçen sezon tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne taşıyan, bu sezon da zirve mücadelesi yaptıran Redknapp, geçtiğimiz aylarda İngiltere Futbol Federasyonu’ndan gelecek, olası teklifi reddetmesinin çok zor olacağını söylemişti.

Kulübüyle halen 15 aylık sözleşmesi bulunan 64 yaşındaki menajerin, sezonu Tottenham’da tamamladıktan sonra, milli takımın başına geçmesi bekleniyor. Milli takımı Euro 2012 öncesi Hollanda ve Norveç ile oynanacak hazırlık maçlarına ise geçici bir menajer çıkaracak. İngiltere Milli Takımı Menajerliği için adı geçen diğer isimler ise A Milli Takım’ın eski teknik direktörü Guus Hiddink ve Inter’den ayrıldığı günden bu yana takım çalıştırmayan Rafael Benitez.

Bununla birlikte sadece İngiliz basını değil, spor otoriteleri de, Redknapp ismi üzerinde görüş birliğine varmış görünü-yor. Son olarak 2001-2006 yılları arasında milli takımı çalıştıran Sven Goran Eriksson, menajerlik görevi için en uygun ismin Redknapp olduğunu söyledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu