FutbolGündem

Konyaspor’un yeni stadı Balıkesirspor maçıyla açılıyor!..

Konyaspor’un yeni stadı Balıkesirspor maçıyla açılıyor!.. Torku Konyaspor basın sözcüsü Ahmet Baydar, Balıkesirspor’la yapımı biten Yeni Konya Stadyumu’nda karşılaşacaklarını ve taraftarları tribüne beklediklerini söyledi…

Konya’nın ve Türkiye’nin en önemli spor projelerinden biri olan yeni statlarından ilk defa maça çıkacak olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Baydar, günlerdir “oynanacak, oynanmayacak” söylentileri içerisinde hummalı çalışma ve büyük özveriler sonucunda yeni stadyumun hazır hale getirildiğini ifade etti. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, maçın oynanması için TFF’ye gerekli taahhütnamenin kulüp tarafından verildiğini belirten Baydar, şunları kaydetti;

“Balıkesirspor’la yapımı biten Yeni Konya Stadyumu’nda karşılaşacağız. İnşallah ileride hem ulusal hem de uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak stadyumumuzu hizmete sunacağız. Öncelikle bu önemli eserin Konyamıza ve ülke sporumuza kazandırılmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek olmak üzere en alt kademesinden en üst kademesine kadar herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah yeni stadımızda başarılarla dolu sezonlar geçiririz. Dileğimiz Konyamızda Avrupa Kupası maçları da oynamak.”

Baydar, yeni statlar yapmak kadar bu alanları doldurmanın da önemli olduğuna işaret etti. Şu ana kadar Passolig ve kombine bilet satışları konusunda birçok kulübe göre önde olduklarını vurgulayan Baydar, bunu yeterli görmediklerini, hedefledikleri rakamlara ulaşmayı beklediklerini ifade etti.

YENİ KONYA STADYUMU

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve ihale bedeli 126 milyon 450 bin lira olan yeni stadyum, 400 bin metrekarelik bir alanda inşa edildi. 90 bin metrekare kapalı alana konuşlandırılan stadyum 42 bin seyirci kapasiteli… Tamamı kapalı tribünlerden oluşan stadyumda zeminden ısıtmalı saha, ısıtmalı koltuklar ve localar da mevcut.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu