FutbolGündem

Kulüpler Birliği’nden Volkan açıklaması; Profesyonelliğin gereği o maçı sahiplenmektir!..

Kulüpler Birliği’nden Volkan açıklaması; Profesyonelliğin gereği o maçı sahiplenmektir!.. Kazakistan maçında yaşananlarla ilgili Kulüpler Birliği’nden de açıklama geldi.

Futbolun tüm aktörlerini sorumlu davranmaya çağıran başkan Göksel Gümüşdağ, Volkan Demirel’in sahayı terkederek hatalı davrandığını belirtti. Ntvspor’un haberine göre, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Kazakistan maçında yaşananların Türk futbolu için bir işaret anlamına geldiğini belirtti.

Gümüşdağ yaptığı yazılı açıklamada, ciddi sorunların artık gün ışığına çıktığını vurgulayarak, “Kulüp taraftarlığı arasında yaşanan şiddet olayları dahi kabul edilemezken, ay-yıldızlı bayrağın altında tek vücut olmamız gereken en önemli maçlardan birinde peş peşe cereyan eden esef verici olaylar, derhal harekete geçmemiz gerektiğini işaret etmektedir. Acil ve kesin çözümlere, gerekirse kanuni değişikliklere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Gümüşdağ, Volkan Demirel’e edilen küfürleri eleştirdi, ancak milli kaleciye de mesaj gönderdi. “Milli kalecimizin üzerindeki tek forma kırmızı ve beyaz renktedir. Onu tahrik ettiğinizde Türkiye’yi tahrik ediyoruz demektir” diyen Kulüpler Birliği başkanı, “Çok kritik bir maçta profesyonelliğin gereği, birkaç kendini bilmezin sataşmalarına kayıtsız kalıp, sinirlerine hakim olup, o maçı sahiplenmektir” ifadelerine yer verdi.

Gümüşdağ maç sonrası yaşananlarla ilgili ise, “Basın mensuplarımızın daha yüksek sorumluluk almalarına, toplumu tahrik edici, sansasyonel değil, motive edici sportif haberciliği ön plana çıkaran mesailerine ihtiyacımız var. Güvenlik güçleri mensuplarının ise ne kadar zor bir görev üstlendiklerinin bilincinde olmalarını, kontrolsüz güç kullanımında sonuçların ne kadar vahim olacağının farkına varmalarını, sakin ve profesyonel kalma konusunda belki de eğitim almalarına ihtiyacımız var” şeklinde görüş belirtti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu