FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Kulüpler Birliği’nde görüş ayrılıkları sürüyor; Orduspor, yasa değişikliğine karşı olduğunu açıkladı

Kulüpler Birliği’nde çatlak sesler çıkmaya devam ediyor… Bursaspor Kulübü’nün şike ile ilgili açıklamasından sonra, Orduspor Başkanı Nedim Türkmen de yasa değişikliğine karşı olduklarını yineledi ve “Şike yapan cezasını çeksin” dedi.

Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, kulüp olarak, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun’un değiştirilmesi taraftarı olmadıklarını söyledi. Türkmen de yasa değişikliğine karşı olduklarını yineledi ve “şike yapan cezasını çeksin” dedi.

Nedim Türkmen yaptığı açıklamada, yasanın bazı maddelerinde değişiklik yapılmak istenildiğini ve buna bazı kulüplerin de destek verdiğini belirtti. Ajansspor.com’un haberine göre, Orduspor Kulübü olarak bu değişikliklere karşı olduklarını ve mevcut yasanın yeterli olduğunu düşündüklerini ifade eden Nedim Türkmen şunları dile getirdi;

Kulüpler Birliği tarafından 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun ile ilgili bazı düzenlemeler ve kararlar alınmaya çalışılıyor. Biz Orduspor olarak, mevcut yasanın değiştirilmesi taraftarı değiliz. Çünkü, artık Türkiye’de futbolun konuşulmasını ve çirkin olayların konuşulmamasını istiyoruz. Mevcut yasa şu anda yeterli ve uygulanmaya devam etmelidir.

Ancak, bazı kulüpler nedendir bilinmez, bu yasanın bazı maddelerinde esneklik yapılmasını istiyor. Bu bana göre kesinlikle yanlıştır. Çünkü, yasa maddelerindeki değişikliklerin ardından hapis cezaları ve küme düşme kalkıyor. Ondan sonra yapanın yanına kar kalacağı bir durum ortaya çıkıyor. Türkiye’de futbolun ne halde olduğunu herkes çok iyi biliyor. ‘Bu mevcut yasanın bazı maddelerini değiştirelim’ derken, Türk futbolunun 10 yılını tehlikeye atmış oluruz. Biz ‘bugünü kurtaralım’ diye yarınımızı düşünmemezlik yapmamalıyız.

Biz futbol adamları olarak, artık futbolun güzelliklerinin ortaya çıkmasını sağlamalıyız. Şike ve futbolun kesinlikle yan yana durmasını engellemeliyiz. İşte bu sebeplerden dolayı, biz Orduspor Kulübü olarak, yasanın bazı maddelerindeki değişiklikleri onaylamıyoruz ve karşı çıkıyoruz. Benimle birlikte bazı kulüp başkanları da karşı çıktı. Sonucu bizler de merakla bekliyoruz.

Yasanın bazı maddelerine karşı çıktığını açıkladığında bazı kesimlerden olumlu ve olumsuz tepkiler aldığını da dile getiren Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, ”Tepkinin her türlüsüne razıyız. Yeter ki futbolumuzu kurtaralım. Ben buradan futboldan anlayan ya da anlamayan herkese sormak isterim, ‘Sonucu önceden bilinen maça kim çıkmak ister ya da kim izlemek ister?’ İşte bu soru bizim verdiğimiz mücadeleyi özetler durumda” diye konuştu.

Nedim Türkmen, Orduspor Kulübü olarak dik duruş sergilemeye devam edeceklerini ve varsa şike yapanın cezasını kesinlikle çekmesi gerektiğini, masum olanın ise mutlaka futbola geri dönmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu