DünyaGündem

Nijerya futbolu büyük bir skandal ile çalkalanıyor!..

Nijerya’da büyük skandal!.. Nijerya futbolu büyük bir skandal ile çalkalanıyor… Profesyonel lige çıkmak için birbirileriyle mücadele eden iki takımın, son maçlarında toplam 146 gol atılması, futbol federasyonunun büyük tepkisini çekti. Federasyon, 79-0 ve 67-0 biten maçların ardından ceza yağdırdı.

Nijerya profesyonel ligine yükselmek isteyen Plato United Feeders ile Police Machine takımları, playofflarda son haftaya aynı puanda girmişti. Averaj hesaplarının yapıldığı haftada, ortaya futbol tarihine geçecek skorlar çıktı. Ntvspor’un haberine göre, United Feeders, Akurba takımını inanılmaz şekilde 79-0 yendi.

Police Machine ise Bubayaro karşısında sahadan 67-0 galip ayrıldı. İşin daha da ilginç yanı, Feeders’in 79 golün 72’sini maçın ikinci yarısında atmasıydı. Police Machine takımı da, 67 golün 61’ini ikinci yarıda ağlara gönderdi. Ortaya çıkan skandal, Nijerya Futbol Federasyonu’nun büyük tepkisini çekti. Federasyon, söz konusu maçlarda yer alan 4 takıma da süresiz men cezası verdi.

Yetkililer, ortaya inanılmaz sonuçların çıkmasında rolü olan herkesin çok büyük cezalara çarptırılacağı uyarısında bulundu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu