FutbolGündem

Quaresma olayı Avrupa Komisyonu’nda

Quaresma olayı Avrupa Komisyonu’nda… Beşiktaş’ta yaşadıklarını anlatan Quaresma’nın ihbarı üzerine Uluslararası Futbolcular Birliği (FIFPro), konuyu Avrupa Komisyonu’na taşıdı.

HTSpor’un haberine göre, yıllık ücretinde indirime gitmediği için Beşiktaş’ta kadro dışı bırakılan Quaresma’nın son adımı uluslararası boyutta oldu. Q7’nin durumuyla ilgili olarak Uluslararası Futbolcular Birliği’nin (FIFPro) kapısını çalmasının ardından, birlik harekete geçti. Oyuncunun Beşiktaş’taki durumunu bir ‘yıldırma politikası’ olarak niteleyen FIFPro, konuyu Avrupa Komisyonu’na şikayet etti.

FIFPro Genel Sekreteri Theo van Seggelen, Inter’de Sneijder’in de daha düşük bir sözleşmeye imza atmadığı için kadro dışı bırakıldığının altını çizerken FIFA ve UEFA’ya yaptıkları başvurulardan bir karşılık bulamadıklarını, bunun üzerine konuyu Avrupa Komisyonu’na taşıdıklarını söyledi.

‘SAYGI GÖSTERMİYORLAR’

Hollanda’nın Volkskrant Gazetesi ve NOS Radyosu’na konuşan van Seggelen, “Daha önceleri tedbir olarak kullanılan bu uygulama, son dönemlerde Avrupa’nın pek çok takımında kullanılıyor. Kulüpler oyuncularından sözleşmelerine saygı göstermelerini istiyorlar ama kendileri nedense saygı göstermiyorlar.

Kulüpler şu anda oyuncuların kariyerlerine zarar veriyorlar. Eğer düşük kontratlar yapmak istiyorlarsa, devam eden kontratların bitimini beklesinler” dedi. 1965’te Fransa, İskoçya, İngiltere, İtalya ve Hollanda futbolcu derneklerince kurulan FIFPro, futbolcuların haklarını korumayı görev edilen bir uluslararası federasyon.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu