FutbolGündem

Rıdvan Dilmen, Sergen Yalçın ile Hasan Şaş TBMM’de

Meclis Sporda Şiddeti Araştırma Komisyonu, Rıdvan Dilmen, Sergen Yalçın ile Hasan Şaş’ı dinledi.

Meclis Sporda Şiddeti Araştırma Komisyonu, üç eski milli futbolcuyu dinledi. Rıdvan Dilmen, Sergen Yalçın ile Hasan Şaş, şiddetin önlenmesine ilişkin düşünce ile önerilerini komisyon üyeleriyle paylaştı.

Meclis Sporda Şiddet Araştırma Komisyonu’nun çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Komisyonun bu seferki konukları NTV Spor Yorumcuları Rıdvan Dilmen, Sergen Yalçın ile eski Galatasaraylı futbolcu Hasan Şaş’tı. Rıdvan Dilmen, “Stadlarda da karakolların olması gerektiğini, adli kurumların olması gerektiğini, adliyeye de çok çabuk sevk edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Ntv Spor Yorumcusu eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, İngiltere’deki uygulamanın Türkiye’ye uyarlanması görüşünde. Beşiktaş-Bursaspor maçını hatırlatan Dilmen’e göre, geçici bir süre için deplasman taraftarlığı da kaldırılmalı. Dilmen, “Deplaslama gelen taraftarın kesinlikle takımına faydası olduğunu düşünmüyorum, uyuyan aslanı uyandırdığını düşünüyorum açıkçası. Rakip takım taraftarının fayda değil oranın yerel taraftarının birlikte şiddeti körüklediğini düşünüyorum” dedi.

Hasan Şaş; Medyanın büyük suçu var

Hasan Şaş, “Mesala Galatasaray-Fenerbahce maçı var. Bir hafta önceden Rambo filmi olacakmış gibi başlıyor. Maç öncesi gazetelerde afişler oluyor, iki tane braveheard, iki tane cesur yürek gibi zaten, savaşa hazırlıyor. Burada medyanın da büyük bir suçu var. Bütün stadın genelinin kamera sistemi ile gözetlenmesi lazım” diye konuştu.

Sergen Yalçın; Maçlar için ayrıcalıklı polis birimi kurulmalı

Sergen Yalçın, “Maça gelen polislerin karakol polislerinden ziyade ayrıcalıklı bir polis birimi kurulursa sadece maçlara gidip bu işleri yapabilecek insanlar olursa ben özellikle saha dışında çıkacak olayların çok da önemli olacağını düşünmüyorum” dedi. Sergen, ilginç bir örnekle sektörün geldiği boyutu da gözler önüne serdi. Sergen, “Eskiden futbolcuya kız vermezlermiş bize böyle anlatırlardı, şimdi şimdi futbolcular çok ciddi paralar kazanıyorlar” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu