FutbolGündem

Serdar Kurtuluş; Türkiye’de alt yapıya önem verilmiyor

Gaziantepspor’un başarılı sağ kanat oyuncusu Serdar Kurtuluş, Dünya Televizyonu’nda bir programa katılıp burada futbol yaşantısı, Türk, dünya futbolu, alt yapı ile milli takımlar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Gaziantepsporlu Serdar Kurtuluş, futbola 8 yaşında Bursaspor alt yapısında başladığını, B Genç Milli Takım ile Türkiye Şampiyonu olduklarını, iyibir performans sergileyerek A takıma çıkma şansını bulduğunu söyledi. Bursaspor’un ilkkez kümeye düştüğü sene kendisinin de Hüseyin Kalpar ile A takıma çıktığını belirtti.

Türkiye’de alt yapıya gereken önemin verilmediğini, özellikle alt yapı hocalarının futbolcuları yönlendiremediğini dile getiren Serdar Kurtuluş, hocaların genç oyuncuları birüst takıma hazırlaması gerektiğini vurguladı. Bu konuda alt yapı hocalarının yetersiz kaldığına dikkat çeken Serdar Kurtuluş, profesyonel takım ile alt yapı takımlarının arasında çok farlılıkların bulunduğunu söyledi.

Profesyonel takımlarda tüm çalışmaların belirli birdüzen içerisinde yürüdüğünü, antrenmanların çok ağır olduğunu vurgulayan Serdar Kurtuluş, alt yapıda ise sadece antrenman ile ev arasında birhayatın olduğunu kaydetti. Türk futbolcusuna imkân verilmesi durumunda yabancı oyunculardan daha iyi bir futbolcu olacaklarına inandığını açıklayan Serdar Kurtuluş şöyle konuştu;

Gaziantepsporlu Serdar Kurtuluş; Türk futbolcusuna fırsat verilmiyor

Ben açıkçası Türk futbolcuların fırsat verilmesi durumunda yabancılardan daha iyi olacağını düşünüyorum. Ama her kulüp bunu yapmıyor. Bazıları Türk futbolcusuna daha çok önem veriyor, bazıları ise gereken önemi vermiyor. Türkiye’de hak ettiği değerde yabancı oyuncusu bence çok az sayıda. Bursaspor’un şampiyon olmasına bir Bursalı olarak çok sevindiğini ve bundan sonra bir Anadolu takımının daha şampiyon olmasını isteyen genç oyuncu Gaziantepsporlu Serdar Kurtuluş, bunun da Gaziantepspor olmasını çok istediğini kaydetti.

Bursaspor’un şampiyon olmasından sonra Anadolu takımlarının şampiyonluk havasına girdiğini bildiren Serdar Kurtuluş, bunun da Anadolu takımlarına yaradığını belirtti. Lige iyi başlayamadıklarını, ancak ilerleyen haftalarda toparlanıp gerekli puanları aldıklarını işaret eden Serdar Kurtuluş, “Hedefimiz bu sene Türkiye Kupası’nda final oynayıp kupayı Gaziantep’e getirmek. Bunu takım olarak çok istiyoruz. Yönetimimiz, teknik kadromuz, bizler futbolcu kadrosu olarak çok istiyoruz. İnşallah istediğimiz hedefe ulaşıp Gazianteplileri sevindiririz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu