FutbolGündem

Rıza Çalımbay; Bizim hedefimiz öncelikle Karabük maçını kazanmak

Ligde kalmayı büyük ölçüde garantileyen Sivasspor, KDÇ Karabükspor maçı öncesi temkini elden bırakmıyor. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Karabükspor ve kalan diğer 4 maçı da final niteliğinde gördüklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig ’in 30. haftasında Sivasspor, KDÇ Karabükspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Sivasspor bu maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek hazırlıklar ve takımdaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Ligin sonu yaklaştıkta hem yukarda hem altta kıran kırana maçlar oynandığını belirten Rıza Çalımbay, son dakikalarda attıkları golle 1 puan aldıkları Kasımpaşa maçını buna örnek gösterdi. Rıza Çalımbay, ligin sonları yaklaştıkça alınan 1 puanın da öneminin çok büyük olduğunu belirtti. KDÇ Karabükspor maçına final karşılaşması olarak baktıklarını ifade eden Rıza Çalımbay şöyle konuştu;

Bütün amacımız oradan puan ya da puanlarla ayrılmak. Ben takımıma güveniyorum. İkinci yarı güzel oynadığımız maçlar oldu bunlardan bazılarını kazandık bazılarını kaybettik. Benim hoşuma giden mücadeleyi bırakmadan iyi oynamamızdı. Son maçlarımızda bunu skora da yansıttık. Ligin sonuna kadar istikrarımızı koruyup ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz.

Takımda 3 futbolcunun sakat olduğunu belirten Rıza Çalımbay, “Artık kimin oynayıp oynamadığı önemli değil. Kim oynarsa oynasın kapasitesinin en üst seviyesine çıkması gerekiyor. Bizim hedefimiz öncelikle Karabük maçını ve ardından kalan 4 maçımızı en iyi şekilde bitirip önümüzdeki sezonun planlamasını yapacağız” diye konuştu.

Bu arada futbolculardan Cihan ’ın KDÇ Karabükspor maçında forma giyemeyeceği, Sedat ve Hayrettin Yerlikaya ’nın durumu ise maç günü belli olacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu