FutbolGündem

Trabzonspor’da şok; Bamba dönmüyor, Zokora belirsiz!..

Trabzonspor’da şok; Bamba dönmüyor, Zokora belirsiz!.. Trabzonspor’un Davraz kampı kondisyon çalışmalarının ağırlığında sürerken, kampa katılmayan Sol Bamba’nın ayrılmak istediği ve takım arayışında olduğu öğrenildi. Dün Trabzon’a gelen Zokora ise yönetimle görüşüyor.

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde yapılan antrenmana sakatlığı bulunan Sapara ve Janko’nun yanı sıra bu güne kadar bir haber alınamayan Sol Bamba ile izinli olan Yasin katılmadı. Ajansspor.com’un haberine göre, kampa katılmayan ancak dün Trabzon’a giden Zokora ise yönetimle görüşüyor. Bordo mavililerde kondisyon eksikliği bulunan Batuhan Karadeniz ve sakatlığı bulunan kaleci Fatih Öztürk takımdan ayrı olarak otelin salonunda çalışırken, diğer futbolcular antrenmanda kondisyon artırmaya yönelik bir çalışma gerçekleştirdi.

BAMBA KULÜP ARIYOR

Bu arada, bugüne kadar bir haber alınamayan Sol Bamba için her gün noter tespiti yaptıran bordo mavili kulüp, bu oyuncuya yüksek bir para cezası vermeyi planlıyor. Geçtiğimiz sezon teknik direktör Tolunay Kafkas tarafından, ligin bitimine üç hafta kala kadro dışı bırakılan ve kulüp bulması istenilen Sol Bamba’nın, ülkesinin milli maçları öncesinde ortaya konulan bu tutum nedeniyle kırgın olduğu ve ayrılmak istediği, bazı kulüplerle temasta bulunduğu ileri sürüldü. Yönetimin Sol Bamba ve Zokora’yla ilgili kesin kararını birkaç gün içerisinde vereceği ve bu iki futbolcunun tavırlarından dolayı büyük bir rahatsızlık yaşandığı öğrenildi.

İKİNCİ HAZIRLIK MAÇI CUMA GÜNÜ

Trabzonspor Davraz kampındaki ikinci hazırlık maçında yarın yeniden Ukrayna’nın Metalurg Zaporizhzia takımıyla karşılaşacak. Isparta Atatürk Şehir Stadyumu’nda saat 19.00’da oynanacak olan karşılaşmayı çok sayıda taraftarında izlemesi bekleniyor. Bordo mavililer Davraz’daki ilk hazırlık maçını da Ukrayna’nın Metalurg Zaporizhzia takımıyla yapmış ve karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlanmıştı. Teknik direktör Mustafa Akçay, Zaporizhzia ile oynanacak olan maçta tüm futbolcularına şans tanıması bekleniyor.

KALECİLER BOĞUŞLU’YA EMANET

Bordo mavili takımın Davraz kampında bulunan 6 kaleci, antrenmanların büyük çoğunluğunda takımdan ayrı olarak kaleci antrenörü Alper Boğuşlu yönetiminde özel olarak çalışıyor. Oldukça yorucu geçen antrenmanlarda Tolga Zengin ve Onur Recep Kıvrak, genç kaleciler Zeki Ayvaz, Mert ve İbrahim’e yardımcı olmaya çalışırken sakatlığı bulunan Fatih ise salonda çalışıyor. Bu arada kaptan Tolga Zengin, Zeki Ayvaz’a, ünlü çizgi film karakterinin adı olan, “Wakabayashi” lakabını taktı.

ZEKİ: “MUSTAFA AKÇAY’I TANIDIĞIM İÇİN TEMPONUN BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDUM”

Trabzonspor’un genç futbolcusu Zeki Yavru, açıklamalarda bulundu. Zeki, antrenmanların çok yüksek tempoda geçtiğini belirterek, “Hepimiz için sakatsız, kazasız belasız bir sezon diliyorum. Mustafa Akçay’ın eski öğrencilerinden olduğum için temponun böyle olacağını biliyordum. Daha önceden hazırlıklıydım buna. Maçın erken olması da temponun artmasında etken oldu. Bunların karşılığını ve verimini alacağımızı düşünüyorum. Çalışma ortamı çok iyi herkesin çalışma arzusu çok yüksek” dedi.

“BU SENE REKABETE HAZIRIM”

Yavru, takımda kimsenin vazgeçilmez olmadığını vurgulayarak, “Burada esas olan Trabzonspor’dur her zaman. Serkan ağabeyden çok şey öğrendim. Geçen sezon formayı aldığım dönemde talihsiz bir sakatlık yaşadım. Bu sene ise rekabete hazırım. Trabzonspor formasını en iyi şekilde terletmek için gerekeni yapacağım” diye konuştu.

“ŞAMPİYONLUĞA ADAYIZ”

Her sezon olduğu gibi bu sezonda şampiyonluk parolası ile lige başladıklarını vurgulayan Yavru, şöyle konuştu; Aramıza katılan arkadaşların hepsi karakter ve futbol olarak bize uyum sağladılar. Kulübümüz transfer yapar, yapmaz bu bizle alakalı bir durum değil. Kadromuzun çok üst düzey olduğunu düşünüyorum. Biz büyük bir takımız. Her sene şampiyonluk parolası ile lige giriyoruz. Yine kulübümüzü en iyi şekilde temsil edip, en üst sıralarda ligi bitireceğiz. Her zamanki gibi şampiyonluğa adayız.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu