FutbolGündem

TSYD – Haliç Üniversitesi elele

TSYD – Haliç Üniversitesi elele… Haliç Üniversitesi ile işbirliği anlaşması yapan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencilerinin eğitim öğretim sürecine tesis ve tecrübeli isimleriyle katkıda bulunacak.

TSYD tarafından Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde düzenlenen 50. Yıl Sporun Zirvesi semineri’ne de “TSYD – TC Haliç Üniversitesi işbirliği” adlı oturumla katılan ve bu oturumun çok yararlı olduğunu belirten Haliç Üniversitesi Mütevelli Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu, BESYO Müdürü Müslüm Gülhan çalışmaların Türk gençliği adına büyük yararlar getireceğine inandığını söyledi.

Haliç Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Köknar yaptığı açıklamada, TSYD Tüzüğü’ndeki Derneğin amacı başlıklı 3. maddesiyle derneğin çalışma konuları ve biçimi başlıklı 4. maddeye atıfta bulunarak bu maddelerin yürürlüğe koyulduğunu söyledi. TSYD – TC Haliç Üniversitesi işbirliğinin her iki tarafı da memnun ettiğini söyledi. Bu anlaşmanın Türk sporu ve gençliği için atılmış çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Köknar, 50. yılını geride bırakan derneğin tecrübelerini geleceğin spor yöneticilerine aktaracağı için çok mutlu olduklarını söyledi.

Derneğin ve spor yazarlarının geleceği adına çok önemli bir iş birliğinin yapıldığını, Levent’te bulunan sosyal tesislerle alakalı bir işbirliği anlaşması yaptıklarını söyleyen Köknar, Haliç Üniversitesi ile işbirliği yapılmasının önemli olduğunu, üyeler tarafından bilinmesi için konuyu Antalya’ya oturuma kattıklarını bunun da çok yararlı olduğunu söyledi.

TSYD Asbaşkanı Oğuz Tongsir ise yapılan anlaşma sayesinde Haliç Üniversitesi Spor Yüksekokulu’nun spor eğitmenleri yetiştireceğini söyledi. Tongsir, artık üniversite öğrencilerinin tesislerde ders göreceklerini kaydederek, şöyle konuştu:

”Bu, bizim için çok önemli bir adım. TSYD tesislerimizde Haliç Üniversitesi ile yapacağımız işbirliğiyle sporcu yetiştirilecek. Türk sporuna hizmet verecek olan tesislerimizde yenilemelere başladık. 25 yıldır o şekilde duran tesislerimizi yeniliyoruz. Bundan sonra Ankara ve İzmir’e de el atacağız. Dileriz sonu çok iyi olur.”

Haliç Üniversitesi tarafından tesis alanının çevresinin tartan pist haline getirilmesi için yetkililerden söz aldıklarını bildiren Tongsir, ayrıca Haliç Üniversitesi’nden her yıl 5 öğrenciyi burslu okutması sözü aldıklarını belirterek bu sayının artırılmasını istedi.

Haliç Üniversitesi Mütevelli Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu ise TSYD yönetimi tarafından kendilerine getirilen burs taleplerini karşılıksız bırakmayacaklarını ifade etti. Topçuoğlu göreve geldiklerinden beri Haliç Üniversitesi’ni bilgi çağının gereklerine göre yeniden yapılandırdıklarını söyledi.

Türkiye’nin son 10 yılda her alanda muazzam gelişmeler kaydettiğini ifade eden Topçuoğlu, Türkiye’nin değiştiğini yeni Türkiye’de değişim gücünün ve hızının herkesi etkilediğini söyledi. Topçuoğlu, Haliç Üniversitesi olarak bu değişime ve 2023 hedefine kilitlenen Türkiye’ye her alanda katkı sağlamak istediklerini de belirterek, şunları söyledi:

“Bu gelişmelere paralel olarak son yıllarda ülkemizin önemli spor organizasyonlarına çok başarılı bir şekilde ev sahipliği yapılıyor. Ancak sportif başarının tam olarak yakalanamadığını sporcularımızın mental motivasyona ihtiyaçları olduğunu sporcularımızın hayal etmediklerini biliyoruz.

Haliç Üniversitesi olarak TSYD ile yaptığımız işbirliğinde sportif başarıya katkı sağlamak adına projeler üreteceğiz. Unutmayalım ki ‘hayal ile gerçek arasında sadece zaman farkı vardır’ o zaman gelin hep birlikte önce hayal edelim sonra ülkemize katkı sağlayalım.”

Yapılan işbirliği anlaşmasına göre Haliç Üniversitesi Beden Egitimi Spor Yüksek Okulu öğrencileri eğitimlerini TSYD Levent Tesisleri’nde sürdürecekler buna karşın Haliç Üniversitesi de TSYD üyelerine birçok imkan sağlayacak. Açıklanan işbirliği anlaşması spor basınının duayen isimleri başta olmak üzere bütün spor yazarları tarafından büyük destek gördü.

TSYD TÜZÜĞÜ

Madde 3 – Derneğin amacı, Türk yazılı ve görsel medyasında çalışan spor gazetecilerini bir çatı altında toplayarak, onların meslekleri ile ilgili, ekonomik, sosyal, kültürel hak ve çıkarlarını, spor yazarlığı kimliği ve saygınlığı ile eğitim düzeylerini koruyup geliştirmek, mesleklerini en iyi şekilde icra edebilmeleri için kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmak, spor yapma gereksinmelerini karşılamak, yetenekli gençlerin bilimsel yollarla geliştirilerek amatör spor dallarında gelişmelerini ve TSYD Kulübü adı altında spor faaliyetleri yapmak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmalarını sağlamaktır.

Derneğin çalışma konuları ve biçimi:

Madde 4 – Dernek, amacına ulaşmak için yapacağı çalışmalarda her şeyden

önce spor gazeteciliğinin bir uzmanlık dalı olduğu konusunda kamuoyu oluşturmaya; Türk sporunun gelişmesi ve gençliğin bu yolda özendirilmesi için basına düşecek görevlerin yerine getirilmesini sağlamaya; yasaların izin ve olanak verdiği ölçüde kolaylıkları, eğitim ve karşılıklı işbirliği açısından ilişkileri sağlamaya; Dernek üyelerinin spor yapma gereksinmelerini karşılarken yetenekli gençlerin de bilimsel yollardan yetiştirilerek amatör spor dallarında gelişmelerini sağlamaya öncelik verecektir.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu