FutbolGündem

Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Piturca; Türkiye kazanmaya daha yakın

Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Victor Piturca, Türkiye’nin yarınki karşılaşmada kazanmaya daha yakın olduğunu fakat kendi takımına da çok güvendiğini söyledi.

2014 Dünya Kupası Avrupa Grubu Elemeleri’nde yarın akşam Türkiye ile oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplatısına katılan Piturca, “Yarınki milli maçın hazırlıklarını tamamladık. Bizim için son derece önemli maça çıkacağız. Bu karşılaşma Türkiye için de önemli maçtır. Eminim iyi olan kazanacaktır.” diye konuştu.

Türkiye’yi yarınki karşılaşmayı kazanmaya yakın ekip olarak değerlendiren genç hoca, “Fakat ben kendi takımıma çok güveniyorum. Çok iyi sonuç elde edeceğimize eminim. Sonuç çok önemli. Biz tabiki pozitif olumlu sonuç aldığımızda bu grupta Türkiye ile aramızdaki puan farkını açmış olacağız. Fakat yarın akşam kaybettiğimiz takdirde grupta herşey ortada olacak. Kaybedersek Hollanda maçından üç puan almamız gerekecek. Yarın akşam iyi olan takım kazansın diyorum.” dedi.

Bir gazetecinin Abdullah Avcı’nın “Kazanamıyorsak kaybetmemeliyiz.” açıklamasını hatırlatması üzerine Piturca, “Tabiki ben de nasıl her maçtan önce beraberlik ihtimalini düşünüyorsam Türk meslektaşımda aynı düşünebiliyor. Onunda çekinceleri var doğaldır.” cevabını verdi.

HİÇBİR OYUNCUYA ÖZEL ÖNLEM ALMAYACAĞIZ

Türkiye maçında hiçbir futbolcu için özel bir önlem almayı düşünmediklerini kaydeden genç teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin değerli oyuncuları var. Tabiki önlemlerimiz olacaktır. Orta sahaya ve forvet mevkilerinde iyi oyuncular var. Özel bir oyuncuya önlem almayacağız. Türk takımına önlem alacağız.”

Romen bir gazetecinin “Tarihte Türkler ile Romanlar arasında savaşlar olmuştur. Sahada yarın akşam nasıl bir mücadele olacaktır.” sorusuna, “Bu savaşlar tarihte kaldı. Mücadele sadece sahada olacaktır.” diye cevapladı.

Piturca, Türkiye’de Orduspor’da forma giyen Stancu’nun oynayıp oynamayacağı ile ilgili bir soruya ise “Stancu’nun Türkiye’yi tanıyıp tanımaması değil. Performansı önemlidir.” diye cevap verdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu