FutbolGündem

Ziya Doğan cezaevinde konferans verdi

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda bulunan tutuklu ile hükümlülere yönelik gerçekleştirilen eğitim çalışması kapsamında‘Sporun İnsan Yaşamına Etkisi” konusunda konferans verdi.

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, kentlerdeki yapılaşma nedeniyle mahalle aralarında bulunan futbol sahalarının yok olduğunu söyledi. Bu durumun çocukları spordan kopararak sanal bir dünya olan bilgisayara yönelttiğini anlatan Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak istiyorsak onları spora teşvik etmeliyiz” dedi. Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Konyasporlu futbolcular tarafından imzalanan formayı da cezaevine armağan etti.

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, tutuklu ile hükümlülere spor yaşamına ilişkin bilgi verdi. Sporla iç içe, dolu dolubir çocukluk yaşantısı olduğunu anlatan Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, “Futbol, hayatımın en vazgeçilmez tutkusuydu. Çocukluğum mahalle aralarındaki toprak sahalarda futbol oynamakla geçti. Şu anda geriye dönüp baktığımda iyi ki de oynamışım diyorum. Çok arkadaşım kötü alışkanlıklardan futbol sayesinde uzak durdu.

Ancak şimdiki çocuklara baktığımda spordan oldukça uzak büyüyorlar. Yapılaşma nedeniyle mahalle aralarında bulunan futbol sahaları yok oldu. Mahalle takımı kavramı da yok oldu. Spordan kopan çocuklar kendilerini sanal bir dünya olan bilgisayara verdi. Bu da sanal arkadaşlıklar, dostluklar oluştu. Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak istiyorsak onları spora teşvik etmeliyiz. Sağlam kafanın sağlam vücutta bulunduğunu unutmamalıyız” diye konuştu.

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan; Transfere sınırlı miktarda bütçe ayırdık

Tutuklu, hükümlülerin soruları üzerine Konyaspor’un Süper Lig’deki konumunu da değerlendiren Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, hedeflerinin bu yıl kümede kalmak olduğunu söyledi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle transfere sınırlı miktarda bütçe ayırabildiklerini ifade eden Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan şöyle devam etti;

Bu yıl kulübün borçları nedeniyle transfere çok miktarda para ayrılamadı. Sayın başkan ve yöneticilerle birlikte bu imkansızlıkların içinden en iyi şekilde sıyrılmaya çalışıyoruz. Hep birlikte bunun mücadelesini veriyoruz. Hedefimiz bu yıl ligde tutunmak. Bunu başarabilecek potansiyele sahibiz. Eğer ligde kalırsak önümüzdeki yıl bu maddi problemleri büyük ölçüde aşmış olacağız. O zaman çok daha kaliteli transferlere bütçe ayırabileceğiz.

Konyaspor çok daha iyi yerlerde olacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Avrupa Kupalarında mücadele eden bir Konyaspor’a sahip olabiliriz. Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Konyaspor’da forma giyen tüm futbolcuların imzaladığı formayı da Cezaevi Savcısı Bekir Sıtkı Yıldırım’a armağan etti. Doğan, ayrıca cezaevinde yatan çocuklara futbol topu hediye etti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu