FutbolGündemTransfer

Beşiktaş, yabancı sınırlaması konusundaki kararından vazgeçmiyor!..

Beşiktaş yabancı sınırlaması konusundaki kararından vazgeçmiyor!.. Beşiktaş yabancı kontenjanında avantaj sağlamak istiyor. Son olarak 5+1+2 düzenlemesini kabul edeceğini açıklayan siyah – beyazlıların kadrosunda sezon sonu itibariyle 5 yabancı oyuncu kalacak.

Beşiktaş yabancı sınırlaması konusundaki kararından vazgeçmiyor. Yeni sezon öncesi yabancı kontenjanı konusu henüz netlik kazanmadı. Ntvspor’un haberine göre, siyah – beyazlılar dışında 17 Süper Lig kulübünün 6+2 ‘de uzlaştığı sınırlamada, Beşiktaş cephesi son olarak 5+1+2 düzenlemesini kabul edeceğini açıklamıştı.

Beşiktaş’ın ısrarla 6+2’yi reddetmesinin en önemli nedeni ise kadrosundaki yabancı oyuncu sayısının sezon sonu itibari ile 5’e inecek olması. Bu sayı Fenerbahçe’de 11, Galatasaray’da 10 olarak göze çarpıyor.

Kadrosunda 11 yabancı bulunan Beşiktaş’ta 6 oyuncunun sözleşmesi haziranda sona eriyor. Transfer dönemi öncesi, kontenjan sorunu yaşamayacak siyah beyazlılarda sadece Pedro Franco, Atiba Hutchinson, Tomas Sivok, Filip Holosko ve Michael Eneramo’nun sözleşmesi devam edecek.

Sezon sonunda Fenerbahçe’nin kadrosunda bulunan 12 yabancı oyuncudan Cristian Baroni’nin, Galatasaray’da ise 13 yabancıdan Didier Drogba, Guillerme Burdisso ve Johan Elmander’in sözleşmeleri sona erecek. Ayrıca Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen Dany’nin Galatasaray’a geri dönmesi bekleniyor.

Bu durumda yabancı sayısı sarı lacivetliler 11, sarı kırmızılılarda 10 olacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu