DünyaFutbolGündem

Asya Şampiyonlar Ligi’nde ilk dört çeyrek finalist belli oldu

Asya Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalan ilk dört takım belli oldu.

Dün akşam tek maç üzerinde yapılan müsabakalarda üç maçta ev sahibi takımlar, bir maçta ise konuk ekip güldü.
İlk dört finalist, G.Kore, Japonya, İran ve Suudi Arabistan’dan çıktı. İlk çeyrek finalistin belli olduğu ilk karşılaşmada Güney Kore’den Hundai, Çinli rakibini Tianjin’i 3-0’lık skorla geçti.

İki Japon ekibin karşı karşıya geldiği ikinci maçta ise Gamba Osaka – Cerezo Osaka’ya kendi sahasında 1-0 yenildi. Üçüncü çeyrek finalisti belirleyen karşılaşmada ise İranlı ekip Sepahan Özbekistan temsilcisi Bunyodkor’u 3-1 mağlup etti. Bir diğer çeyrek finalistin belli olduğu karşılaşmada ise iki Suudi Arabistanlı ekip kozları paylaştı. El İttihad kendi sahasında ağırladığı El Hilal’ı 3-1 yenerek adını çeyrek finali yazdıran bir diğer ekip oldu.

Elenen takımlar ise şampiyonaya veda etmiş oldu. Diğer dört çeyrek finalist ise bugün oynanacak El Sadd (Kat)-El Şebab (S.Ara.), Zobahan (İr.)-El Nassr (S.Ara.), Samsun (G.Kor)-Nagoya (Jap) ve Seoul (GKor)-Kashima (Jap) maçları sonunda belli olacak.

Özbekistan AFC Kupası’nda çeyrek finalde

Bu arada Asya Konfederasyon Kupası(AFC)’nda da ilk dört çeyrek finalsitler belli oldu. Asya Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Özbekistan, AFC’de temsilcisi Nasaf’la güldü. Nasaf, kendi sahasında ağırladığı Ürdünlü rakibi Faisaly’yi 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdı. Şampiyonlar Ligi’nde Bunyodkor’un elenmesiyle üzülen Özbek seyirci Nasaf’la moral bulmuş oldu.

Erbil ve Duhok da çeyrek finalde

Bu arada AFC’da mücadele eden Kuzey Irak takımlarından Erbil ve Duhok çeyrek finale kalan bir diğer ekipler oldu. Kendi sahasında ağırladığı Singapurlu rakibi Tampines Rovers’i 1-0 yenen Erbil adını çeyrek finale yazdırdı. Duhok ise konuk Hindistanlı ekip Dempo’yu 1-0 yenerek gülen taraf oldu.

AFC’de dördüncü çeyrek finali ise kendi sahasında Lübnanlı rakibi El Ahed’i 4-0 yenen Taylandlı ekip Muandg oldu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu