FutbolGündem

Bilic; Asteras maçı hayati değil ama çok önemli bir maç!..

Bilic; Asteras maçı hayati değil ama çok önemli bir maç!.. UEFA Avrupa Ligi Kupası’nda Yunan ekibi Asteras ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ta teknik direktör Bilic önemli açıklamalarda bulundu…

Bilic; Asteras maçı hayati değil ama çok önemli bir maç!.. Ajansspor.com’un haberine göre, basın toplantısına Türkçe “Merhaba” diyerek başlayan Bilic şöyle devam etti; İsmail gerçekten kariyerim boyunca tanıdığım en zeki, en akıllı, eğitimli futbolculardan biri. Profesyonl bir oyuncu. Birkaç sezondan beri aldığımız cezalardan dolayı Avrupa’dan mahrumduk. Buraya gelmek için 34 lig maçı oynadık. Ön elemeleri geçtik buraya geldik.

Çok önemli bir maç ve yeni bir dönem başlıyor. İyi performans yakaladık devam etmek istiyoruz. Bu maç eleme maçı değil, hayati bir maç değil ama çok önemli bir maç. İlerlemek istiyoruz, ilerlemek için de çok önemli bir maç olacak. Her dakika, rakip kim olursa olsun çok ciddi davranmamız gerekiyor. Yarın bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız.

“Rize karşısında o koşullarda daha iyisini yapmalıydık. Ama Rize maçını geride bırakalım. Oğuzhan’ın cezası vardı oynayamadı ligde. Sosa ve Demba Ba antrenmanlara başladılar. Demba ba daha iyi durumda. Sosa geçen sezondan beri maç oynamadı ama üçü de oynayabilecek durumda. 3 oyuncu sezonun tamamı için çok önemli. Taraftarın vereceği destek de çok önemli. Taraftardan beklentim yarın bizi sonuna kadar desteklemeleri.

Maçı koparabilmemizde çok önemli rolleri oluyor. Zaten bizim taraftarımız bu yönüyle ünlü. İnşallah yine taraftarımızdan yüksek bir destek alırız. 15 dakikadır konuşuyoruz rakipten hiç bahsetmedik. Önemli bir ligden iyi bir takım. Yeni yeni yükselen bir takım. Yunan liginde iyi ilşler çıkarmış, buraya 3 elemeyi geçerek geldiler. Karşımızda derli toplu, sıkı bir rakip olacak. Rakibimiz iyi yabancı oyunculara sahip. Futbol artık uluslararası hale geldi tüm veriler elinizin altında, internete. Dün akşamki Galatasaray’ı ele alalım. 7 veya 8 yabancıyla sahaya çıktı.

Türkiye’yi temsil etmediğini söyleyemezsiniz? Tabi ki Türkiye’yi temsil etti. Aynı şey Arsebnal için de geçerli. Bizinm de yeterli sayıda Türk oyuncumuz var. Rakibi çok ciddiye almanız gerekiyor. Asteras için Yunanistan’ın maçlarını izlemedik, Asteras’ın maçlarını izledik.”

Beşiktaş, Demba Ba ve Oğuzhan’a bağımlı mı?

‘Demba Ba ve Oğzuhan’ın yokluğunda takım sıkıntı çekiyor. Beşiktaş bu iki oyuncunun ayağına mı bakıyor?’ sorusu üzerine Hırvat teknik adam, “Dünyadaki her büyük kulüpte benzer şeyleri görebilirsiniz. Örneğin Real Madrid’de Bale, James Rodriguez gibi önemli oyuncuları var ama Ronaldo olmadan aynı Real Madrid görüntüsünü veremiyor. Manchester City, önemli oyuncuları kadrosunda barındırıyor ama Yaya Toure olmadan aynı takım değil. Barcelona, Messi olmadan aynı Barcelona değil. 20 oyuncumuz var, dengeli oturmuş bir kadro.

2 oyuncu daha alıp derinlik sağlayabilirdik ama Ocak’a kadar bu kadroyla devam edeceğiz. Demba Ba, Oğuzhan ve Sosa gibi 15 oyuncumuz yok. Onlar oyunu çözebilen oyuncular, özel oyuncular. Rize maçındaki oyuncularımızın da maçı çözebilecek yeterli yetenekleri vardı ama yapmamız gerekenleri yapamadık. Onlara bağımlı halde değiliz. Diğer oyuncularımız da hem bireysel hem toplu olarak iyi performans gösterdiklerinde bağımlılık söz konusu olmayacak” cevabını verdi.

Bilic açıklamalarına şöyle devam etti; Temelde Asteras’ın birkaç maçını izledik, analizlerimizi yaptık. Takımımıza inanıyoruz. Rakibi de saygımız var. İyi bir başlangıç yapmak ve yarıştığımız her kulvarda gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. Grupta 6 maçı da kazanamayabilirsiniz ama iç saha maçlarını kazanmalısınız.

Olimpiyat Stadı’na işkence olarak bakmamak lazım. Biz Beşiktaşız, büyük bir ismi, büyük bir kulübü temsil ediyoruz. Baskı üzerinmizde her zaman var, bu sezon evimiz Olimpiyat Stadı. Hangi statta oynarsak oynayalım sahada en iyisini vermeliyiz. Orada oynamayı çok dert etmiyoruz ama zemin daha iyi olsa iyi olurdu.

4 stoperimiz var hepsinden memnunuz. Pedro ve Sivok iki önemli yabancı stoperimiz. Ersan geçen sezon çok iyi bir çıkış yakaladı ve milli takıma da seçilerek devamlılık yakaladı. Atınç var. Stoper almayı planlıyorduk ama Atınç’ın hazırlık performansını gördükten sonra başka stopere ihtiyacımız yok kansını çıkardık. O da yüzümüzü kara çıkarmadı. Yarın oynayan iki stoperimiz de en iyisini yapacakktır.”

Yedeklere mesaj: “Beni oynayacaklarına ikna etmeliler”

Uğur Boral’ın Rize maçı öncesi ‘Hazırım, kendimi iyi hisdsediyorum ama hala kadroya girebilmiş değilim. Silah zoruyla kadroya girecek değilim’ sözleri hatırlatılan başarılı teknik adam sözlerini şöyle tamamladı; Saygı çerçevesinde futbolcuların bu tür şeyler dile getirmesinde bir sakınca yoktur. Uğur çok iyi profesyonel, hala futbol için iyi bir yaşta. Geçmişte milli formayı defalarca giymiş bir oyuncu. Sezon boyunca 20 oyuncuya ihtiyacımız olacak. Ama bunların 11’ini en fazla 14’ünü maçta kullanabiliyoruz.

Antrenman performanslarına göre teknik ekiple karar veriyoruz. Tüm oyuncuların hazır olması ve şans geldiğinde bunu iyi kullanmaları gerekiyor.Takımı motive durumda tutmam gerekiyor. 2 ay önce forma şansı bulamayan bazı oyuncular bugün şans buluyor. Antrenmanda beni oynayabilecekleri yönünde ikna etmeleri gerekiyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu