FutbolGündem

Bursaspor’un yeni stadı timsah resminden esinlendi

Bursaspor Haberleri / Kayseri Kadir Has, Rize Şehir, Şanlıurfa GAP, Türk Telekom Arena derken Türkiye’deki modern statlara Bursa Timsah Arena da ekleniyor.

44 bin kişilik stadın projesiyle bu projenin hikâyesi ilginç. Haftalık haber dergisi Aksiyon’un haberine göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan bu muhteşem stadın projesi hazırlanırken, Google’ın görseller bölümünde ‘timsah’ diye aranınca çıkan ilk fotoğraftan esinlenilmiş.

Bursa Timsah Arena’nın projesini hazırlayan Yüksek Mimar Hasan Sözüneri, dergiye ilginç süreci şöyle anlattı; Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Şampiyona yakışır stat projesi yap’ teklifi alınca ekip kurdum. Dünyada stat tasarlanırken ne gibi temalar öne çıkıyor diye literatür taraması yaptık. Bursaspor ile ilgili öne çıkan haberleri taradık. Sonuç, tartışılmaz şekilde Timsah’tı. Google’ın görseller bölümüne ‘timsah’ yazdık. İlk karşılaştığımız fotoğraf, çöreklenmiş timsahtı. Bu, 44 bin kişilik yeni stadın dizaynı için bize ilham kaynağı oldu.

‘Statlar, şehrin, hatta ülkenin itibar yapılarıdır. Bu işi paradan önce onur meselesi yaptık’ diyerek Timsah Arena’yı tamamen “Made in Bursa” olarak niteleyen Hasan Sözüneri, yeni stat ihtiyacının epeydir dillendirildiğini, ancak şampiyonluktan sonra sürecin hızlandığını söyledi. Yeni stadyumun yeri olarak İzmir Yolu üzerindeki, şu an Veledrom’un olduğu alanın seçildiğini ifade eden
Sözüneri, Bursa Timsah Arena projesiyle ilgili olarak şunları söyledi;

Resimlerden bakınca küçük gibi gözüken timsah kafası tam 15 metre ve içinde üç kat var. Gözün içinde 200 metrekarelik özel salon bulunacak. Timsahın ağzındaki kafeteryada ziyaretçiler fotoğraf çektirebilecek. Ayrıca 560 kişilik konferans salonuyla müze ile sinema bulunacak. Stat, bin dönümlük parkın içinde yer alacak. Parkın içinde spor sahaları, yüzme havuzu, çay bahçeleri, lokantalar ile oyun sahaları bulunacak. Taraftarlar 8 dakikada dolup boşalabilen stada girmeden önce burada vakit geçirebilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Bursa Timsah Arena bittiğinde Şampiyonlar Ligi finaline talip olacaklarını söyledi. Başkan Altepe, sözlerini şöyle tamamladı; Yapacağımız stat, Almanya’nın Münih şehrindeki Alliance Arena’dan daha estetik olacak. Stadı ücretle gezdireceğiz. Kısa süre içinde ticari mekânları da dâhil olmak üzere ihaleye çıkıyoruz. Bizler, ilgili kuruluşlar ile iş adamları herkes destek verecek. Maliyeti tahminen 100-120 milyon euro olacak. Ancak bedel ölçü değil. Eser ortaya çıkınca kim ne kadar para harcamış göreceğiz. Hesaplar şeffaf olacak. Bittiğinde uluslar arası maçlara ve organizasyonlara talibiz.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu