Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Ampüte Milli Futbol Takımı oyuncularıyla buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, dünya üçüncüsü olan ampüte milli futbol takımı oyuncuları ile Türk Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şubesi yönetici ve üyeleriyle yemekte buluşarak, Cumhuriyet ve Kurban bayramlarını kutladı.

Oran, gaziler ile ampüte takımı oyuncuları için ODTÜ Mezunları Derneğinin Vişnelik tesislerinde yemek düzenledi.

Umut Oran, burada yaptığı kısa konuşmada şehit çocuklarının ikinci iş hakkı için 12 Ekim’de yayınlanması gereken yönetmeliğin halen hazırlanmamış olması nedeniyle hükümeti eleştirdi. Yönetmeliğin gecikmesi nedeniyle şehit çocuklarının halen zor günler yaşadıklarını belirten Oran, 4 Ekim’de İçişleri ve Aile bakanlarına resmi olarak başvurarak konuyu dikkatlerine getirdiğini ancak halen tanına süre bir hafta geçmesine karşın hlen yönetmeliğin ortada olmadığın söyledi.

13 Ekim’de Ankara’da gazilerin yapmak istedikleri ‘Savaşa ve Teröre hayır’ mitinginin iptal edilmesini eleştiren Oran, ampüte takıma gerekli desteğin bugüne kadar verilmemiş olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Oran, “Gazilerimizin ve şehit yakınlarının sorunlarını her zaman yakından izliyorum. Yılmaz Özdil’i kutluyorum her zamanki hicviyle özeleştiri yapmamamızı sağladı. Ampüte takımımızın durumunun iyileştirilmesi ve dünya üçüncülüğüne yakışan desteği almaları için bayram sonrasında yasa teklifleri ve soru önergelerini TBMM’ye sunacağım” dedi.

Oran, gaziler ile ampüte takım oyuncularının yaklaşan Cumhuriyet ve Kurban bayramlarını da kutladı.

Oyuncuları arasında gazilerin de yer aldığı ampüte milli futbol takımının kaptanı İsmail Temiz de maddi olmasa da yetkililerden ve vatandaşlardan moral destek alamamaktan yakındı.

Gazi İsmet Güldal da hükümetin gazilere ve şehit yakınlarına ilgi göstermediğini vurgulayarak, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Ankara Valisinin de desteğini aldıkları mitingin gerçekleşmesine 48 saat kala iptal edilmesini kınadıklarını söyledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu