DünyaGündem

İngiltere’nin köklü kulüplerinden Portsmouth kapanıyor mu?

İngiltere’nin köklü kulüplerinden Portsmouth, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Kulüp, oyuncularını başka bir takıma transfer olmaya ya da ücretlerinde indirime gitmeye ikna edemezse 10 Ağustos’ta kapanacak.

Portsmouth, çok değil 4 yıl önce İngiltere Federasyon Kupası’nı müzesine götürmüştü. Tarihinde 2 de lig şampiyonluğu bulunan bu köklü kulüp ekonomik sorunlar nedeniyle kapılarını kapatmanın eşiğine geldi. Ntvspor’un haberine göre, son 3 sezonda 2 kez kayyuma devredilen Portsmouth, 10 Ağustos’a kadar oyuncularını başka bir kulübe transfer olmaya ya da ücretlerinde indirime gitmeye ikna edemezse kapanacak. Kulübün oyuncularına sözleşme bedellerini ödeyecek maddi gücü bulunmuyor.

Kayyum tarafından kulübün başına atanan Trevor Birch, “Her şey ortada. Oyuncular ya ayrılmalı ya da maaşlarından feragat etmeli. Aksi taktirde Portsmouth kapacak” dedi. Banka hesapları geçen ay dondurulan kulübü Portsmouth Taraftar Derneği ve bir Hong Kong şirketi satın almak istiyor. Ancak kulübün talipleri satın alma önerilerinin oyuncuların ayrılması ya da indirime gitmesi halinde geçerli olacağını vurguluyor.

3-4 oyuncuyla anlaşma noktasına geldiklerini söyleyen yönetici Birch, ”Ancak bazı oyuncular ve menajerleri hala içinde bulunduğumuz durumun farkında değiller” ifadelerini kullandı. Portsmouth’un kadrosunda bir dönem Arsenal’de de oynayan ünlü forvet Nwankwo Kanu ve Türk oyuncu Nadir Çiftçi de bulunuyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu