FutbolGündem

“Bugün dinledim ve izledim. Allah beni dostlarımdan korusun”

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bugün yaptığı basın toplantısında Futbolistan’ın iddialarını doğruladı. Fatih Terim; Bugün dinledim ve izledim. Allah beni dostlarımdan korusun!..

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile oyunculardan Semih Kaya, Oğuzhan Özyakup ve Ozan Tufan, EURO 2016 Elemeleri kapsamında Çek Cumhuriyeti ile oynanacak mücadele öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Terim, Gökhan Töre ile Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak yaşanan olaya da açıklık getirirken, basın mensuplarına oldukça sert mesajlar verdi.

“BEN BİR HATA YAPTIM, EVET…”

“Maçtan 24 saat önce değişik şeyler konuşmayı arzu ediyorum. Biliyorsunuz bu UEFA’nın resmi basın toplantısı dolayısıyla teknik konulara ağırlık vereceğim ama hepinizin merak ettiği, bugün gazetelerde yer alan bir konuya çok da zaman ayırmadan paylaşmak istriyorum. Türk Halkı’yla veya kendisini Türk hisseden herkesle; logosu röportaja hiç uygun değil, logosunda başka bir şey yazıyor ama röportaj logosuna uygun değil. Biz hatalı oyuncuları takımdan atmaya kalksak takım çıkaramayız. Ben bir hata yaptım evet özür diliyorum 21 yaşındaki bir çocuğa sahip çıktım. Bu bir hataymış özür diliyorum.”

“OLAY OTELDE DEĞİL, GECE KULÜBÜNDE OLDU”

“Bir sene öncesinde Şükrü Saraçoğlu’nda Hollanda’yla bir maç oynadık. Ve o maçı kaybederek Dünya Kupası’na gidemedik. O maçın sonrasında kampı dağıttık. Ben de tüm takımın performanslarına teşekkür edip kampı dağıttık. Bu olay maçtan önce değil maçtan sonra oldu. Ve otelde değil gece kulübünde oldu. Biz maçın tekrarını seyredip kahrolurken, üzülürken, gece kulübünde başlayan bir hadisenin hiç yazıldığını görmüyorum. Sonra evet otelde de devamı gelmiştir. Ben bunu duymadım. Ne zaman Almanya’ya gittim. Ömer’den duydum olayı. Hiç tasvip etmediğim, kabul etmediğim bir davranış şekli. Ben de evlat sahibiyim bunu kabul edemem.” Terim’in bu açıklamanın ardından silahın ruhsatlı olup olmadığını. Gökhan’ın bu silahla milli takım kampına girip girmediğini  belirtmemesi dikkatlerden kaçmadı…

“SİZDE TUHAF BİR HASTALIK VAR”

“Ben Adana ve Mersin’deki maç kadrolarını açıklarken olayı bilmiyordum. Almanya’ya gittiğimizde olayı öğrendim. Ben 19 Kasım’dan bu yana Gökhan Töre’yi milli takıma almadım. Bakıyorum ki arkadaşlar sizde tuhaf bir hastalık var. Burada olmayanları tenzih ediyorum. 2008 Çek Cumhuriyeti maçından önce anneleri konuşturup benim oğlumu oynatmıyorsunuz diye konuşturdunuz. Şimdi de oyuncunun babasını konuşturdunuz. Bu ülkenin milli takımı”

“TÖRE DİYE BİRİ KALMADI BURADA”

“Bu kadar eksiğimiz varken böyle yaparak insanların ruhunu yaralıyorsunuz. Şu anda Gökhan Töre diye biri kalmadı burada. Şu anda morali çok bozuk. Ben Hakan’a da Gökhan’a da, Ömer’e de sahip çıkarım. Hadi şimdi de konuşturun anneleri babaları…”

“TANRIM BENİ DOSTLARIMDAN KORUSUN”

“Bugün dinledim ve izledim… Allah beni dostlarımdan korusun diyen Terim konuşmasını şöyle sürdürdü; Ben bu yorumları duyunca “Tanrım beni dostlarımdan korusun” dedim. İnsan bir demez mi Fatih Hoca’yı 40 yıldır tanıyoruz. Bi dinleyelim nedir ne değildir. Acaba bunun arkasında ne gibi bir oyun vardır. Düşünebiliyor musunuz Türk Milli Takımı’nın hocası maçtan 24 saat sonra bunları konuşuyor. Ama şunu soruyorum. Sizin oğlunuz Gökhan Töre gibi olsaydı onu engellemeli miydim? Biz diğer oyuncuları da biliyoruz…

Fatih Terim’in bu sözleri hafta boyunca bu konuda ısrarcı yayınlar yapan Radyo 24 Spor’da Bülent Yüksel’i ve programlarını kastettiği şeklinde yorumlandı…

“AHLAK DA, KİŞİLİK DE BÖYLE ZAMANLARDA…”

“Mehmet Topal ve Burak Yılmaz’ın sakatlıkları sırasında kontrolleri yapılırken telefonlara gelen mesajları açıklıyorum. “Galatasaray-Fenerbahçe maçına yetişir mi?” Burada 12 tane sakat var. Kritik bir maç oynayacağız. Bu yoklukta ağzımızı açmıyoruz. Eline ahlaksızlık fırsatı geçmemiş insanların ahlaklıyım diye böbürlenme şansı yoktur. Çünkü ahlak da kişilik de böyle zamanda belli olur. Böyle bir durumdayken nasıl davrandığımız da belli olur”

“TÖRE 3 DEFA ARAYIP ÖZÜR DİLEDİ”

“Bu arada Gökhan Töre’nin minimum 3 defa arayıp özür dilediğini de bu insanlardan öğrenebilirsiniz. Ben korkacak değilim. Benim nasıl davrandığım da belli. Bu formayı hak etmeyenlere de bu formayı bir daha vermeyeceğim. Sağlık problemlerinde bizimle birlikte çalışan doktorlara da çok teşekkür ediyorum. 30 yıldır teknik direktörlük yapıyorum. Maçlardaki, kamplardaki, hadiselerden oyuncuları göndermeye kalkarsak takımda adam kalmaz. Benim tarzım, tavrım mümkünse kazanmaktır. Doğru neyse ben onu yaparım. İster babalar konuşsun ister anneler konuşsun. 8 sene önce konuşulan olayları bize tekrar reva görüyorsunuz. Hadise yanlış demiyorum. Ama bi araştırın arkasını”

“KAMPTA OLSA MÜDAHALE EDERİZ”

“Kampımızda olsa müdahale ederiz. Bir sorun bakalım nerede olmuş. Hangi gece kulübüymüş. Benim üzüntüm oyuncumda yaptığı tahribat. Bende böyle haberler tahribat yapmaz. Ben bunlara alışkın olduğum için bunlar beni güçlendirdi. Konuyu burda kapatıyorum. Bu çocukları üzmeyin.”

“YOKKEN ÇAĞIRIYORSUNUZ, GELİNCE DE…”

“Bir arada da tutturdunuz Mesut Özil. Erman Toroğlu’na da teşekkür ediyorum geçen gün söylediklerinden ötürü. Mesut gelmek istemiyor dedik olan bize oldu. Doğruyu bilmek bu kadar zor değil. Şu anda sizin bizi hazırlamanız gerekirken konuştuklarımıza bakın. Yokken çağırıyorsunuz, gelince de yaptıklarınıza bakın. Bakın bu ülkenin futbol tarihindeki başarıların kimin zamanında geldiğine. Siz bizi manipulasyonla bir şeyler mi yapmaya çalışıyorsunuz? Neden yapılıyor kimler tarafından yapılıyor biz bunları biliyoruz. Eleştirirken sahibi gibi eleştiriyorsunuz. Maça çıkarken de sahibi gibi desteklesenize.”

“BEN BURADA OLDUĞUM SÜRECE…”

“Kaan’ın babası biz kadroyu açıkladıktan sonra Abdullah Ercan’ı ve takımımızın masörünü aramıştır. Oğlunun baş parmağında sıkıntı olduğunu ve bu hafta da oynamadığını söylemiştir. Gidin babasını bulun siz babaları bulmaya meraklısınız. Gidin sorun anlatsın. Bu forma bizim formamız. Bu forma dünyanın her tarafındaki Türkler’in forması. Bunu hak edenler giyecek. Ben burada olduğum sürece bu formayı isteyenler giyecek. Yoksa oram ağrıyor buram ağrıyor deme yeri burası değil. Bize fedakarlık yapacak isimler lazım.”

“VOLKAN DEMİREL ARADI VE…”

İzlanda maçı zamanında Arda’nın kulübünden bize faks yapmuru vardı. Oyuncumuzu gönderin diye. Biz hayır dedik Arda’yı iyileştirip gönderdik. Bize teşekkür ettiler. Hakan Çalhanoğlu’nun kulübü oyuncuyu istedi. Hakan maçta forma giyebildi. Volkan Demirel beni bizzat aradı ve hocam ayağım da kopsa gelir oynarım dedi. Ben bunları açıklamak zorunda değilim ama bana böyle oyuncular lazım. Volkan’ın son maçta neler çektiğini biliyorsunuz. Biz de dedik ki Volkan dinlen.”

“GÖKHAN’I OYNATACAĞIMI SANMIYORUM”

“Bizlerin bu zamanlarda neler yaşadığımızı siz çok iyi biliyorsunuz. Tercih sebebi kimler olacak diye düşünülürken bize vuruyordunuz. Açın bakın bakalım neler olmuş geçmişte. Gökhan’ı oynatacağımı pek sanmıyorum. Dün antrenmandan sonra odasında hüngür güngür ağladığı bilgisini aldım. Bu iyiye işaret değil.”

“İYİ BİR SONUÇ ALIRIZ İNŞALLAH”

“Bu önemli maçtan önce oyuncularımın sağlıklı olmasını isterdim. Ama mevcut isimlerin de bu maç iyi başlayamadığımız maratonda devamı iyi yapmak için önemli. İyi bir takımla oynayacağız. Çok uzun zamandır bir arada oynayan bir takım. Evinde Hollanda’yı yenmek büyük özgüven verecektir. 11 kişinin 10’u belli neredeyse. Bizim de öyle olmamız lazımdı ama şanssızlık. Ben yarın güzel bir netice alacağımızı düşünüyorum. Seyircimizin de yardımıyla iyi bir sonuç alırız inşallah.”

SEMİH: “İYİ HAZIRLANDIK”

Oyunculardan Semih Kaya, “Çek Cumhuriyeti maçının ne kadar zor geçeceğini herkes biliyor. Biz de ona göre çalışmalarımızı yaptık. İyi hazırlandık. İzlanda maçındaki kötü başlangıcımızı atmatmak istiyoruz. İyi bir ekiple oynayacağız. Çek Cumhuriyetini iyi inceledik. Bizi kendi sahalarında karşılayacaklardır. Biz de buna göre planlar yaptık.” dedi.

“6 PUAN ALIRSAK İDDİALI OLURUZ”

2 maçta 6 puan hedeflediklerini kaydeden Galatasaraylı oyuncu, “Umarım güzel bir karşılaşma olur. Güzel şeyler seyrettiririz vatandaşlarımıza. Kazanarak devam edeceğimizi düşünüyorum. 1 hafta içinde 6 puan alırsak grubun iddialı ekiplerinden olacağız. Biz hazır olursak ve kazanırsak zor işlerin altından kalabileceğimizi herkes biliyor. İzlanda maçını kaybetsek de bunu telafi edebileceğimizi nbiliyorum. Takımımıza ben güveniyorum” ifadelerini kullandı.

“BİR OLURSAK, KAZANIRIZ”

Terim’in genç oyunculara değer verdiğini söyleyen Oğuzhan, “Bu maçın önemini hepimiz biliyoruz. Çek Cumhuriyeti’nin Hollanda’yı yenmesi grupta denbgeleri değiştirdi. Biz de kazanarak bu dengeleri bozmak istiyoruz. Genç bir ekibiz. Hocamızın genç oyunculara ne kadar değer verdiğini biliyoruz. Zor bir maç olacak ama kazanmak istiyoruz. Bir olursak, beraber olursak kazanamayacağımız maç yok. Taraftarlarımızın desteğini istiyoruz.” diye konuştu.

“ZOR BİR MAÇ OLACAK”

Ozan Tufan ise, “Zor bir maç olacak. Karşılaşmaya iyi hazırlandık. Çek Cumhuriyeti’nin Hollanda’yı yenmemiz planlarımız arasında yoktu. Biz şimdi Çek Cumhuriyeti ve Letonya’dan 6 puan alarak milletimizi mutlu etmek istiyoruz.” şeklinde yorum yaptı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu