FutbolGündem

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal; Drogba 12 Şubat’ta İstanbul’da

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal; Drogba 12 Şubat’ta İstanbul’da…Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Drogba ve Sneijder transferlerinin ardından hedef büyüttüklerini söyledi.

Her iki oyuncunun da maliyetinin yazıldığı kadar yüksek olmadığını ifade eden başkan Aysal, Drogba’nın 12 Şubat gibi İstanbul’da olmasını beklediklerini söyledi. Ntvspor’un haberine göre, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Drogba ve Sneijder’ı sarı-kırmızılı kulübe kazandırmanın sevincini yaşıyor.

Drogba transferinin detaylarını anlatan başkan Aysal, Fildişi Sahilli oyuncunun şubat ayının ortalarında istanbul’da olmasını beklediklerini söyledi.

Galatasaray Başkanı Aysal, “Drogba ile tek temas eden kulüp biz değildik. Daha sonraki süreçte diğer takımlar devre dışı kaldı. Hem Drogba hem de bizim için iyi bir transfer oldu. Drogba’nın bizi tercih etmesinde İstanbul, Türkiye Ligi ve Galatasaray’ın çekiciliği etkili oldu. Tabii kararı Galatasaray için verdi. Afrika Kupası’ndaki son maçları bitince 12 Şubat gibi aramızda olacak. Şu anda oradaki takımıyla birlikte antremanlara ve maçlara çıkıyor. Bu yüzden maç ve antrenman eksiği yok. Takıma derhal girip, tecrübesiyle uyum sürecini çabuk atlatacağını düşünüyorum” dedi.

Başkan Aysal, Drogba ve Sneijder transferlerinin maliyetine de açıklık getirdi. Aysal, “Bu iki transfere baktığınız zaman büyük rakamlar görülüyor. Ama transferlerden Sneijder ile imzaladığımız sözleşme 3,5 yıllık, Drogba ile ise 1,5 yıllık sözleşmeler imzalaladık. Şampiyonlar Ligi’nde başarıyı yakalarsak zaten almış olduğumuz bedeller bu oyuncuların paralarını çok rahat bir biçimde ödüyor. Bu transferler bir yatırım olarak düşünülmeli, harcama olarak değil” şeklinde konuştu.

Mourinho iddialarını kesin bir dille yalanlayan başkan Aysal, Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak Schalke maçlarını değerlendirdi. Aysal, “Schalke takımı çok önemli bir rakip. Bizim de onlarla yarışabileceğimiz bir noktada olmamız gerektiği için bu transferleri gerçekleştirdik. Tahmin ediyorum ki başarılı olacağız, Bize katılıp desteklemeleri çok önemli. Buradaki maçımıza hepsini bekliyoruz. Zorluklar ne olursa olsun Avrupa’da yaşayan insanlarımızın çaresini bulup o maçta bulunacaklarına inanıyorum” dedi.

Galatasaray’ın 2000’li yıllarda Avrupa’daki başarılarını yeniden yakalamayı hedeflediklerinii ifade eden Ünal Aysal,”zihnen ve fiziken her türlü çalışmaları yapıyoruz. Hem yönetim hem de teknik ekip olarak paralellik içinde çalışıyoruz. Şu anda başarılı olmamamız için bir sebep yok” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu