FutbolGündem

Galatasaray Kulübü Yönetimi ve futbolcuları, Türk Telekom Arena’yı gezdi

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Yönetim Kurulu üyeleri, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı oyuncuları ve teknik heyet, yapımı tamamlanmak üzere olan Türk Telekom Arena’yı ziyaret etti.

Kalabalık bir medya ordusunun takip ettiği ve televizyonlardan naklen yayınlanan gezi yaklaşık 1 saat sürdü. Futbolcuların isimlerinin yazılı olduğu kasklarla girdikleri stadyumu ilgiyle dolaşan kafile, toplu olarak poz da verdi.

Gezi sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Adnan Polat, şaşkınlıkla ve heyecanla stadı gezdiğini ifade ederek, “Bana ‘Ocak ayında burada oynacak mıyız?’ diye sordular. Koltukların zemine yakın olmasını ise Rijkaard olumlu buldu” dedi.

Stadyum için teşekkür edilmesi gereken çok insan olduğunu dile getiren Polat; “Ben de başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu projeyi sahiplendi ve her safhasında problemleri çözdü. Açılışta fikir aşamasından buraya kadar bu projeyi bu noktaya getiren herkesi taktir ve şükranla anacağız” şeklinde konuştu.

Adnan Polat ayrıca taraftara da seslenirken, “Burada ocak ayında ilk maçımızı oynayacağız. Şuan kombine satışlarına yoğun ilgi var ama daha çok ilgi göstersinler. Bu stat yüzde yüz dolu olduğunda Allah diğer takımlara yardım etsin. İnşallah tamamı dolu olarak bu stadyumda oynayacağız” ifadelerini kullandı.

Stada ulaşımı sağlayacak metronun bitmek üzere olduğunu söyleyen Polat, “Sadece Cendere Deresi’ne olan bağlantı yolumuz eksik. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Haluk Bey o konuyla ilgileniyor. O da tamamlanırsa her şey noksansız olacak” dedi.

Polat stadyumla birlikte 2 büyük projeleri olduğunu da kaydederek, “Bunun en önemlilerinden biri de şirketlerin birleşmesiydi. Işın Çelebi nasıl stadyum için 4 senedir emek veriyorsa, fiziki olarak gözükmemese de Sportif ve Futbol A.Ş’nin birleşmesi için de Mehmet Helvacı emek harcadı. Ben kendisine de teşekkür ediyorum. Bu yaptığını büyük bir taktirle karşışıyoruz” şeklinde konuştu.

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Işın Çelebi ise “Sayın başkan, yönetim ve bin 200 işçinin burada çok emeği var. Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Başbakanımız bize yol gösterdi, liderlik etti. Başta Adnan Polat olmak üzere tüm Galatasaray yönetimi ve 30 milyon taraftarımıza armağan olsun. Bu bir hayalin gerçeklemeşmesidir. Bu hayalin gerçekleşmesi için ayrıca emeği olan Toki Başkanı ve Varyap-Uzunlar’a da teşekür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çelebi daha sonra şampiyonluk hakkında iddialı konuşarak, “2010 – 2011 sezonunda buradan şampiyon olarak çıkacağız. Burada hep birkte şampiyonluğu kutlayacağız, bu konuda iddialıyım. Bu da benim, başkanımızın ve futbolcuların vereceği bir armağan olacak” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Çelebi kamuoyunda oldukça gündem yaratan, vefat eden 2 işçiyi de unutmayarak, “Vefat eden iki arkadaşımızı da burada yaşatacağız” dedi.

2. Başkan Mehmet Helvacı da iki şirketin birleşmesinin tamamlandığını belirterek, “Artık Galatasaray tek şirket üzerinden işlemlerini yapacak. Bunun da sonucunu piyasada görüyoruz. Önemli bir yansıma var. Olumlu bir sonuç ortaya çıktı. Basın toplantısı ile ayrıca da bir bilgi sunacağız” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu