DünyaFutbolGündem

Barcelona Teknik Direktörü Guardiola’dan futbolcularına övgü

Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Milan’ı 3-2 mağlup eden Barcelona’da teknik direktör Pep Guardiola, oyuncularına övgüler yağdırdı.

Muhteşem bir oyuncu kadrosu ile çalıştığını ifade eden genç çalıştırıcı, kendisinin başka takımda bu tür başarılar elde edemeyeceğini söyledi. Pep Guardiola, Barcelona’nın başarısındaki aslan payının futbolcularına ait olduğunu söyledi. Guardiola, başka bir takımın başında, benzer başarılar elde edemeyeceği görüşünde.

Barcelona, Pep Guardiola yönetiminde geçirdiği son 4 yıldır kazanılabilecek toplam 15 kupanın 12’sini müzesine götürdü. Bu kupalar arasında 2 Şampiyonlar Ligi, 3 de La Liga şampiyonluğu bulunuyor. Ntvspor’un haberine göre, bu gözalıcı başarılar, Guardiola’yı da dünyanın en saygın teknik direktörleri arasına soktu. Ancak genç teknik adam, başarıdaki aslan payının futbolculara ait olduğu görüşünde.

Milan’ı 3-2 yendikleri maç sonrası, başarısının sırrı sorulan Guardiola, “Ben değil, futbolcularım başarılı. Ben onlara sadece rakibe nasıl en fazla zararı verebilecekleri konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum. Sonra da sahaya çıkarıp koşmalarını sağlıyorum. Hepsi bu” diye konuştu.

Böylesine başarılı oyuncularla çalıştığı için kendisini çok şanslı hissettiğini vurgulayan Guardiola, “Şurası kesin ki, başka bir oyuncu grubu ile çalışsam bugünkü başarıların yanına bile yaklaşamazdım. Ancak bu oyuncular başka bir teknik direktörle de aynı başarıları yakalayabilecek kapasitede” ifadelerini kullandı.

Guardiola, yılın geri kalan bölümünde tek önceliklerinin ise Dünya Kulüpler Kupası’nı bir kez daha kazanmak olduğunu dile getirdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu