FutbolGündem

Mehmet Özhaseki; Büyük takımlar Anadolu takımlarını eziyorlar

Kayserispor Onursal Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Galatasaray’ın talip olduğu Nordin Amrabat’ın transferine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özhaseki, büyük takımların Anadolu takımlarını ezdiğini söyledi.

Kayserispor Onursal Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Galatasaray’ın talip olduğu Nordin Amrabat’ın transferine ilişkin, ”Futbolcu ile konuşmak bir kere ayıp. Bunun doğrusu ‘satıyor musun satmıyor musun’ diye kulübüne sorarsın, satmıyorsa çekilirsin ve bir daha asla bir şey söylemezsin” dedi.

Mehmet Özhaseki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nordin Amrabat’a talip olan Galatasaray’ın yaptığının doğru olmadığını söyledi. Ntvspor’un haberine göre, Amrabat’ın transfer konusunun önce kulübüyle konuşulması gerektiğine dikkati çeken Özhaseki şöyle devam etti; ‘Bunu defalarca söyledik. Daha öncede bu tarz transfer çalışmaları yapıldı. Ali Turan olayına sizler de şahitsiniz.

Futbolcu ile konuşmak bir kere ayıp. Gelmiş Kayserispor’a imza atmış. Bunun doğrusu ‘satıyor musun satmıyor musun’ diye kulübüne sorarsın. Satmıyorsa çekilirsin ve bir daha asla bir şey söylemezsin. Zaten bu yıl bir çok maçta oynatamadık. Niye oynatamadık? Halbuki burada yurtdışında aldığından daha fazla alıyor. Kaldı ki Kayserispor’da durumunu daha da iyileştirmek istiyordu. Ama bu gencecik bir çocuk. Siz buna 2-3 misli para önerirseniz, kafası karışır ve kulübüne de katkı sağlayamaz.

Mehmet Özhaseki; Büyük takımlar Anadolu takımlarını eziyorlar’

Özhaseki, bazı kulüp yöneticilerinin televizyonlara çıkıp şık cümleler kurduklarını, futbol ahlakından bahsettiklerini ifade ederek şöyle konuştu; ‘Kendilerine bir karton yüz takıp konuşuyorlar. Fakat, ne hikmetse insanlar futboldan soğuyorlar. Bunun sebebi de yanlış yapılan işlerdir. Bırakın Amrabat’ı Kayserispor’dan ayırmayı. Süper Lig’deki 18 takım da iyi olsun, güçlü olsun. Maalesef büyük takımlar Anadolu takımlarını eziyorlar.

Altlarını oyuyorlar. Baskı yapıyorlar. Ondan sonra Türk takımları Avrupa’da dökülüyor. Bunun vebali üç büyüklerin boynuna. Zira, Anadolu takımlarının güçlenmesini, kadrolarında güçlü oyuncu olmasını istemiyorlar. Anadolu takımları da üç büyükler de bu kafayla Avrupa’da elbette başarıya ulaşamazlar.

Kayseri’de spor alanında çok şey yapılmasına rağmen halka sporu ve Kayserispor’u sevdiremediklerini belirten Özhaseki, altyapıları Kayseri’den kötü, olanakları daha az olan şehirlerin kombine biletlerinin yüzde 90’ının satıldığını anlattı.
Özhaseki, Kayseri’nin sanayi şehri olmasına rağmen 10 tane bile gönüllü kombine satamadıklarına dikkati çekerek, ”Bırakın halkı, iş adamlarından bazıları beni arıyor ve bedava maç izleyebilmek için lobi istiyorlar. Cebinden 1 lira bile çıkmadan maç izlemek istiyor. Takım şampiyonluğa oynasın ama ben bedava lobi de maç izleyeyim. Böyle bir durum dünyanın hiç bir yerinde yok” diye konuştu.

Erciyesspor’un da bir stada ihtiyacı olduğunu belirten Özhaseki, ”İkinci stat düşüncemiz var ama yerini belirlemekte zorluk çekiyoruz. Alternatif yerler var ve büyük ihtimalle şehrin doğusunda olacak” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu