DünyaFutbolGündem

NationalTurk yorumcusu Fuat Yaman EURO 2012’yi analiz etti

Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve teknik direktörü, Beşiktaş camiasının sevilen ve sayılan ismi, futbol adamı, NationalTurk yorumcusu Fuat Yaman, EURO 2012’nin analizini National Turk okurları için yaptı. Yaman’ın favorileri Almanya, Fransa ve İspanya.

İşte Fuat Yaman‘ın NationalTurk‘e yaptığı EURO 2012 analizi;

NationalTurk; Euro 2012 başlıyor bizim için kısaca önce grupları değerlendirir misiniz?

A Grubu: Rusya, Polonya, Çek Cum, Yunanistan

B Grubu: Portekiz, Hollanda, Almanya, Danimarka

C Grubu: İspanya, İtalya, İrlanda, Hırvatistan

D Grubu: İngiltere, Fransa, İsveç, Ukrayna

Fuat Yaman; Gruplara teker teker bakıldığı zaman acık bir sekilde B grubunun diger gruplara oranla cok zorlu olduğunu söylemekte fayda var. Son dunya kupası finalisti ve yarı finalistini barındırmakla beraber Portekiz gibi bir takım da bu grupta bulunuyor. A grubunda nispeten daha zayıf takımlar olsa da birbirine denk takımlari barındırdığı için o da çekişmeli bir grup olmaya aday. C ve D gruplarında favoriler daha belirgin olsa da İsveç ve Hırvatistan gruplarında süpriz yapabilirler.

NationalTurk; Her Turnuvada futbol adına birtakım yenilikler çıkmıştır bur turnuvada acaba futbolun gelişimi adına yeni bir şey bekleyebilir miyiz?

Fuat Yaman; bu turnuvada ilk defa 6 hakem uygulaması olacağı için, onun doğuracağı sonuçlarin ışığında bir yenilik meydana gelebilir.

NationalTurk; Sizce son şampiyon ve Dünya şampiyonu İspanya bu başarıyı devam ettirebilir mi?

Fuat Yaman: İspanya son iki uluslararsi turnuvayı kazanarak büyük bir özgüvenle geliyor bu turnuvaya. Önceki şampiyonalarda takım için çok önemli oyuncular olan David Villa ve Puyol’dan yoksun olmalari onlar açısınndan önemli eksikler. Ancak yine de turnuvanın bir numaralı favorisi konumundalar. Özellikle forvet hattında oynayacak olan Torres, Llorente ve Negredo’nun performansları çok belirleyici olacak.

NationalTurk; Nasıl karşılaşmalar bekliyorsunuz hücum ağırlıklı mı oynanacak yoksa savunmalar mı ön plana çıkacak

Fuat Yaman; Özellikle grup maclarinin savunma ağırlıklı geçmesini bekliyorum. Takımların az sayıda maç oynadığı bir grupta, hata yapmamam adına takımlarin temkinli ve kontrollu oynamasi bence muhtemel.

NationalTurk; Avrupa Futbol şampiyonalarının en büyük özelliği sürpriz şampiyonlar çıkarmasıdır, sizce bir sürpriz yaşanacak mı?

Fuat Yaman; Süpriz yaşanmasından öte çok favorili bir turnuva oynanacak. İspanya ve Almanya en önemli favoriler gibi görünse de Hollanda’nın da başarılı olması yanıltıcı olmaz.

NationalTurk; Euro 2012’de yıldızının parlayacağına inandığınız oyuncular var mı, varsa kimler?

Fuat Yaman; Bu turnuvada parlayacağına ınandığım oyuncu Polonya’dan Robert Lewandowski. Dortmund’da çok iyi bir sezon geçiren genç forvet turnuvada parlak performansını sürdürebilir. Bir diğer adayım da Almanya’dan Marco Reus

NationalTurk; Ev sahipleri Ukrayna ve Polonya zayıf gözüküyor bu takımları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fuat Yaman; Polonya takımının zayıf olduguna katılmıyorum öncelikle. İyi bir genç jenerasyonları var şuan ve gruplarından çıkmaları bence sürpriz olmaz. Borussia Dortmund’da başarılı sezon geçiren Lewandowski, Kuba ve Piszczek’in yanında Arsenal’in kalecisi Szczesny gibi oyuncuları var. Ukrayna’nın ise son zamanlarda iyi bir jenerasyon yakalayamadığını söylemek gerek. Önemli oyuncularının yaşları iyice ilerledi. Gruptan çıkmaları bana pek olası gelmiyor.

NationalTurk; Ukrayna ve Polonya’dan sonra aynı bölgenin takımı Rusya sizce gizli ev sahibi olarak bir sürpriz yapabilir mi?

Fuat Yaman; Rusya bulunduğu grubun en dişli takımı görüntüsünde. İyi bir seyirci kitlesine sahip olmaları da şaşırtıcı olmaz. Çok şaşırtıcı bir sürpriz yapacak bir yapıya sahip olduklarına inanmıyorum ancak gruptan çıkma ihtimalleri yüksek.

NationalTurk; Almanya İspanya en büyük favoriler ardında Hollanda takımı geliyor bunun haricinde Fransa ve İngiltere bu turnuvada başarı sağlayabilir mi.

Fuat Yaman; Fransa özellikle son turnuvalardaki başarısızlıkların üzerine daha genç bir takımla ve yeni oyuncularla bu turnuvaya geldi. Laurent Blanc önderliğinde iyi bir takım olacaklarına ve sürpiz yapma potansiyelleri olduğuna inanıyorum. İngiltere’nin ise bu turnuvaya biraz sıkıntılı girdiğini düşünüyorum. Hocasını turnuva başlamadan bir ay önce belirlemiş, en iyi oyuncusu 2 maç cezalı olacak, ve Lampard ve Gareth Barry’i sakatlıklar nedeniyle eve yollamış olan İngiltere’nin başarılı olması sürpriz olur.

NationalTurk; Son olarak Almanya bütün herkesin şampiyon adayı ancak bayern münih’in şampiyonlar ligi finalini kaybetmesi çoğunluğu bayernli oyunculardan oluşan Almanya’yı etkileyecek mi?

Fuat Yaman; Almanya kadrosunun bundan etkilenceğini çok zannetmiyorum çünkü mental olarak sağlam oyunculardan kurulu bir kadroları var. Özellikle takım olarak birlikte oynamayi çok iyi başarıyorlar. Bayern Munih’li oyuncular arasından oynaması beklenen oyuncuların sayısı çok fazla olsa da, o sıkıntılı maçı üzerlerinden atmış olacaklarına inanıyorum.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu