FutbolGündem

Ralf Zumdick Gençlerbirliği ‘ndeki görevinden istifa etti

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ralf Zumdick, zor bir görevin ardından yönetimle yaptığı görüşme sonrası görevinden ayrıldığını belirtti.

Kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamada bulunan, Gençlerbirliği kulübünde çalışmaktan onur duyduğunu ifade eden Alman çalıştırıcı Ralf  Zumdick yaptıklarını anlatırken şöyle konuştu;

Zor bir dönemde görev aldım. Koyduğum hedeflere ulaştım. Yönetimle yaptığım görüşmenin ardından görevden ayrılıyorum. Ekim ayı itibariyle göreve geldim. Ekim ayında koyduğum hedeflere ulaştım. Hepsini yerine getirdim.

Çocuklar da ellerinden geleni yaptılar. Onların da emekleri var. Türkiye Kupası ‘nda finale gidemedik. Bu bir başarısızlık olarak görülebilir, ancak yarı finale kadar geldik. Bu da bir başarıdır. Takımı aldığımda güvenli bir yerde değildik. Şu an da güvenli bir yerdeyiz. Ankara’yı çok sevdim. Ailem de çok sevdi. Futbol dışında Ankara’da birçok kişiyle tanıştım. Onlar da bana çok şey kattılar.

Görevden ayrılmasında Yardımcı Antrenör Mustafa Kaplan ‘ın etkili olup olduğunun sorulması üzerine ise Ralf Zumdick şu açıklamayı yaptı; Benim sözleşmem yardımcı antrenör olarak bir yıl daha sürüyordu. Ancak ben teknik direktörlük görevine geçtim. 1993 yılından bu yana teknik direktörlük yapıyorum. Çok deneyimim var. Hamburg, Dortmund, Gana Milli Takımları ‘nda çalıştım. İşimi yapan biriyim. Nasıl yapacağımı da biliyorum. Kulüpten ayrılmamın yardımcı antrenör Mustafa Kaplan bir ilgisi yok.

Thomas Doll ‘ün görevinden ayrılmasının ardından ligin 9. haftasında ki Trabzonspor karşılaşmasıyla teknik direktörlük görevine gelen Ralf  Zumdick, bu süre içerisinde Gençlerbirliği ile çıktığı, 22 karşılaşmada 7 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 7 beraberlik elde etti. Öte yandan Ralf  Zumdick ‘in ayrılmasının ardından takımı sezon sonuna kadar yardımcı antrenör Mustafa Kaplan ‘ın çalıştıracağı öğrenildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu