DünyaGündem

Saffet Susiç’ten milli takım yorumu; Türkiye şansını kaybetti!..

Saffet Susiç’ten milli takım yorumu; Türkiye şansını kaybetti!.. Bosna-Hersekli futbol adamı Safet Susiç, Türkiye’yi gruptaki ilk iki takım arasında görmek istediğini, ancak Türkiye’nin bu şansını neredeyse kaybettiğini söyledi.

HTSpor’un haberine göre, Türkiye’de İstanbulspor, Ankaragücü, Ankaraspor, Konyaspor ve Rizespor’u çalıştıran Susiç, yarınki eleme maçları öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı yakından takip ettiğini, grubunda ilk iki takım arasında yer alma şansını neredeyse kaybetmiş olmasına şaşırdığını kaydetti.

Millilerin bulunduğu gruptaki durumu değerlendiren Susiç, şöyle konuştu; Gruplarında büyük bir takım olan Hollanda bulunuyor. Grubun favorisi olarak gösterilen Hollanda muhtemelen grubu lider olarak tamamlayacak. Türkiye’nin kalitesini göz önünde bulunduracak olursak, onların grupta ikinci olması gerekirdi, ancak bu hiçbir zaman bilinmiyor. Teorik olarak hala şansları var, ancak planlamadıkları bir şekilde çok puan kaybettiler. Bu nedenle şansları azaldı.

“BOSNA’NIN DÜNYA KUPASI’NA GİTME VAKTİ GELDİ”

Bosna-Hersek’in Zenitsa kentindeki Bilino Polye Stadyumu’nda yarın Bosna-Hersek ile Yunanistan arasında oynanacak 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 5. maçını da değerlendiren Susiç, FIFA milli takımlar sıralamasında ilk 20 takım arasında yer alan ve son yıllarda gerek Avrupa gerekse dünya bazındaki tüm turnuvalara katılmayı başarmış rakiplerinin gücünün farkında olduklarını söyledi.

“Yarınki büyük maça hazırız. Herkesin bizden çok büyük beklentileri var. Umuyorum ki, grubu lider tamamlayacağız. Çok iyi bir takımımız var. Bizim tek problemimiz diğer büyük milli takımlardaki gibi 20-30 yıldız futbolcuya sahip olmamamız. Bizim bir grup üst düzey yeteneğe ve kaliteye sahip oyuncularımız bulunuyor” diyen Susiç, şöyle devam etti:

“Grubun diğer güçlü ekibi Slovakya’yı ve önümüzdeki son beş maçı da unutmamalıyız. Ülkedeki tüm futbol sevdalıları gibi ben de Bosna-Hersek’in Dünya Kupası’na gitme zamanının geldiğini düşünüyorum. 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda 10 puanla lider konumdaki Bosna-Hersek, averajla ikinci sırada bulunan Yunanistan’a karşı grup liderliği ve 2014 Dünya Kupası’na doğrudan katılma hakkı kazanmak adına kritik bir maç oynayacak.

Suşiç, “Yarın grup birinciliği için en güçlü rakibimizle oynayacağız. Yunanistan’daki maçta berabere kalıp bir puan almayı başarmıştık. Şimdi kendi evimizde herkes bizden galibiyet bekliyor” dedi.

“HIRVATİSTAN – SIRBISTAN MAÇININ FAVORİSİ, HIRVATİSTAN”

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu’nda mücadele eden iki Balkan ülkesi Hırvatistan ile Sırbistan da yarın Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’deki Maksimir Stadyumu’nda karşılaşacak. Kritik maçı da yorumlayan Bosna-Hersek A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Susiç, kendine göre maçın favorisinin Hırvatistan olduğunu söyledi.

Saffet Susiç, “Mevcut milli takım kadrolarına ve FIFA’nın milli takımlar sıralamasına bakacak olursak, bana göre maçın favorisi Hırvatistan. Aynı zamanda kendi evlerinde, kendi taraftarları önünde oynayacaklar. Eğer grup liderliği için mücadele ediyorlarsa, maçtan galibiyetle ayrılmalılar” diye konuştu. Susiç, yine de maçın Hırvatistan adına kolay geçmeyeceğini, çünkü Sırbistan’ın grup ikinciliği şansının hala devam ettiğini sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu