DünyaGündem

Samuel Eto’o milli takımı reddeti!..

Samuel Eto’o milli takımı reddeti!.. Kamerun’un en önemli yıldızı Eto’o, milli takıma gitmeyi reddetti. Cezası sona eren tecrübeli yıldız, kadroya davet almasına rağmen takıma katılmayacağını açıkladı.

Kamerun’un gelmiş geçmiş en golcü futbolcusu olan Samuel Etoo’nun milli takımdaki cezası geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Ntvspor’un haberine göre, 2011 Kasım ayında milli takım futbolcularına ödenmeyen primler yüzünden takım arkadaşlarıyla birlikte kazan kaldıran Eto’o, bu yüzden Kamerun Futbol Federasyonu tarafından 15 maçtan men edilmişti. Eto’o’nun cezası ocak ayında 8 aya düşürülmüştü. Bu süreçte cezası nedeniyle milli takıma çağrılmayan 31 yaşındaki yıldız, Kamerun’un 8 Eylül’de Afrika Kupası elemelerinde Cape Verde ile oynanacağı maçın kadrosuna davet edilmişti.

Ancak; 31 yaşındaki yıldız futbolcu milli takımın davetini geri çevirdi. Gerekçesi ise Milli Takım’ın hala ”Amatör ve kötü yöneticiler” tarafından yönetildiğini düşünmesi… Kamerun Futbol Federasyonu resmi internet sitesi aracılığıyla açıklama yapan Samuel Eto’o, “Üzüntüyle belirtmek isterim ki milli takımdaki sorunlar çözülmeden Kamerun formasıyla hiçbir müsabakada yer almayacağım. Eminim Kamerunlu futbolseverler beni anlayışla karşılayacaklardır. Çünkü; Kamerun Milli Takımı’nın daha profesyonel yönetilmesi gerekiyor” dedi.

Kamerun ve Cape Verde arasında oynanacak eşleşmeyi kazanacak olan takım, Ocak 2013’te Güney Afrika’da düzenlenecek olan Afrika Uluslar Kupası Finalleri’nde oynamaya hak kazanacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu