FutbolGündem

Trabzonspor camiasından Mehmet Ali Yılmaz’a büyük tepki; Onursal değil Sorunsal Başkan

Trabzonspor camiasından Mehmet Ali Yılmaz’a büyük tepki… Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın açıklamalarına; bordo mavili yönetimin ardından taraftarlar da sert tepki gösterdi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde Vira, Trabzonlu Gençler, Farozlular, 1461 Meydan adına bir açıklama yapan Trabzonlu Gençler Başkanı Mehmet Fındıkçı, Mehmet Ali Yılmaz’ın onursal başkan değil, sorunsal başkan olduğunu söyledi.

Ajansspor.com’un haberine göre, Mehmet Ali Yılmaz’ın Trabzonspor’a en büyük darbeyi vurduğunu savunan Mehmet Fındıkçı şöyle konuştu; Trabzonsporlunun asli görevidir Trabzonspor’un menfaatini gözetmek, korumak, kollamak. Bu misyon için hepimiz elimizden geleni layıkıyla yapmaya çalışırız. Hedef her zaman Trabzonspor’un menfaatidir. Tevazu sahibidir bu camia. Kişilere ve özellikle de mevkilere saygılı olmayı bilir; bilmelidir de.

Kulübü yönetirken popülizmle beslenen politikalarını, kasasında artı parayla devraldığı Trabzonspor Kulübünden ayrılırken kaynağı, nereye gittiği, nerede olduğu belli olmayan, sözde milyonlarca dolarlık alacağı için karar aldırarak kulübün gelirlerini temlik ettirerek Trabzonspor’u tarihinin en zor dönemiyle karşı karşıya bırakmasını, geçmişten bugüne onlarca örnekle ortaya konulabilecek, bugünlerde de şahsına ait yayın organlarının sergiledikleriyle yeniden ayyuka çıkan Fenerbahçe sempatisini, takımı için emek veren futbolcusuna ‘yamyam’ diyebilecek kadar da ileri giden üslubunu hatırladınız mı?.

Başkan Fındıkçı, Mehmet Ali Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde kendine yakışan fakat insanların onu tanıdığı makama yakışmayan açıklamaları ve tutumunu tekrarladığını belirterek, “Onursal başkan sıfatını taşıyan bir kişinin halen devam eden şike sürecinde büyük bir mücadele ortaya koyan kulüp başkanını, yöneticilerini, bu camianın yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan Şenol Güneş‘i mesnetsiz ifadelerle eleştirmesi, Trabzonspor kulübünü söylemleriyle değersizleştirmesi kabul edilir bir tutum değildir. Maalesef Mehmet Ali Yılmaz bu söylemleriyle de tarafını yine Fenerbahçe’den yana belirlemiştir. Mehmet Ali Yılmaz’ın Trabzonspor hakkındaki tutumu uzadıkça budamalı, kurudukça sulamalı mantığından öte değildir. Trabzonspor’un yükselişini, başarısını kaldıramamaktadır” şeklinde konuştu.

Trabzonspor taraftarının ikiye bölünmediğini Fındıkçı sözlerini şöyle tamamladı; Mehmet Ali Yılmaz’ın söylemlerini Trabzonspor taraftarının düşünceleri olarak yansıtmaya çalışan, Mehmet Ali Yılmaz’ın geçmişte ve bugün Trabzonspor’a verdiği zararları görmezden gelen, kendi çıkarlarını ve gelecek hesaplarını Trabzonspor’un menfaatlerini önünde tutanları da bu camia görmektedir.

Hangi amaç için hareket ettiklerini, açıklamalarını nerede, kimlerle hazırladıklarını ve her şeyden önemlisi Trabzonspor’un taraftarının genel görüşünü yansıtabilecek yeterlilikte olmadıklarını gayet iyi bilmektedir. Bu nedenle asla gelinen nokta Trabzonspor taraftarı ikiye bölündü şeklinde aktarılmamalıdır. Kişisel menfaatlerini Trabzonspor ‘un önüne koyanlar tarafından süreç boyunca yalnız bırakılan Trabzonspor’un tertemiz başkanı, yönetimi, teknik direktörü ve futbolcuları unutmasın ki bu taraftar neyi hedeflediğini, ne olup bittiğini gayet iyi biliyor, görüyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu