FutbolGündem

Şenol Güneş: Kim çok çalışırsa, kim hak ederse formayı o alır

Hollanda kampını perşembe günü noktalamaya hazırlanan Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş, “Kim çok çalışırsa, kim hak ederse formayı o alır” dedi. Güneş’in, Genk maçında gol atan Teofilo’yu beğendiği belirtildi.

Hollanda kampını yarın noktalamaya hazırlanan Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş, elindeki mevcut oyuncu kadrosuyla neler yapabileceği konusunda fikir sahibi olurken, futbolcularına da forma konusunda mesaj verdi. “Kim çok çalışırsa, kim hak ederse formayı o alır” diyen deneyimli teknik adam, mevcut kadrosuyla oynatmak istediği sistemin kusursuz işlemesine özen gösteriyor.

Hollanda’nın Venlo Kenti Tegelen Kasabası’nda ikinci etap çalışmalarını sonlandırmaya hazırlanan Bordo-mavililerde teknik direktör Şenol Güneş, oturtmak istediği sistemin kusursuz işlemesi için oyuncularını sürekli olarak uyarıyor. Yapılan hazırlık maçlarında alınan saha sonuçlarından çok oyuncularının sahada neler yapabildiğine dikkat eden Güneş, eksikler olsa da hazırlık dönemi olduğu için takımının performansından memnun olduğunu dile getiriyor.

Yoğun antrenman ve maç programına rağmen uyguladığı çalışma yöntemiyle idmanların neşe içinde geçmesinde büyük etken olan Şenol Güneş, takımdaki arkadaşlık bağlarının güçlü olmasından da son derece memnun. Güneş, Hollanda kampında elindeki mevcut kadroya oynatmak istediği sistemi adapte etmek için yoğun bir çalışma içene girerek futbolcular kadar ter döktü.

Oynanan hazırlık maçlarında takımı tam olarak lige hazır bir görüntü ortaya koymasa da, oyuncularının performansını gören deneyimli teknik adam yeni sezonda ortaya koyacağı şablonu büyük bir oranda şekillendirdi. Kurmaya çalıştığı sistemin kusursuz işlemesi için oyuncularıyla yakında ilgilenen Güneş, “Kim çok çalışırsa, kim hak ederse formayı o alır” mesajını da oyuncularına vermeyi ihmal etmedi.

Yaşanacak olan değişimlere herkesin hazır olmasını isteyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Özellikle top rakipteyken yapılacak baskıyla kazanılacak toplarla hızlı hücuma çıkmayı hedefliyor. Takım toplantılarında ve oyuncularla yaptığı mini görüşmelerde bunun üzerinde durun Güneş, bu sistem hayata geçirmeleri durumunda başarılı olacaklarının altını çiziyor.

Trabzonspor yönetim kurulu golcü alacağız dese de bordo-mavili takımın teknik patronu Şenol Güneş, gol bölgesinde yaşanan sıkıntıyı aşmak için yönetimin yaptığı çalışmaların sonuçlanmasını beklemeden elindeki mevcut kadro ile bu sorunu aşmaya çalışıyor.

Golcü oyuncularıyla yakından ilgilenen deneyimli teknik adam, takımı daha çok gol pozisyona sokacak formüller üzerinde duruyor. Kolombiyalı oyuncu Teofilo Gutierrez kampa geç katılsa da Genk maçında attığı gol ve sahada duruşuyla Güneş’in beğenisini kazandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu