DünyaFutbolGündem

Asya Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalacak 4 takım yarın belli olacak

Asya Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkan16 takımından çeyrek finale kalacak ilk dört takım yarın belli olacak.

12 Mayıs’ta sona eren grup elemeleri maçları sonrasında bir üst tura kalan ilk sekiz takım, yarın ilk dört çeyrek finalist olmak için yarışacak. Tek maç üzerinde yapılacak mücadelede galip gelen takım adını çeyrek finale yazdıracak. Elenen ise şampiyonaya veda edecek. Karşılaşmaların berabere sona ermesi durumunda ise ek süreye gidilecek, burada da eşitlik bozulmazsa seri penaltı atışlarına geçilecek.

Asya Futbol Federasyonu (AFC) bundan üç yıl önce aldığı karar üzerine, grup elemeleri sonrasındaki karşılaşmaları tek maç üzerinde oynanıyor. Yarın yapılacak karşılaşmaların rövanşı olmayacak. Şampiyonada yarın;

Hundai (G. Kore) – Tianjin (Çin), Gamba Osaka (Jap) – Cerezo Osaka (Jap), Sepahan (İr) – Bunyodkor (Öz), El İttihad (S.Ara.) – El Hilal (S.Ara) takımları karşı karşıya gelecek. Çeyrek finale kalacak diğer dört takımı belirleyecek karşılaşmalar ise 25 Mayıs’ta oynanacak.

Bu tarihe ise; El Sadd (Kat) – El Şebab (S.Ara.), Zobahan (İr.) – El Nassr (S.Ara.), Samsun (G.Kore) – Nagoya(Jap), Seoul (G.Kore) – Kashima (Jap) takımları kozları paylaşacak. Çeyrek finalistleri belirleyecek karşılaşmalarda ev sahibi takımlar grup birincileri, konuk ekipler ise gruplarda ikici olan takımlardan oluşuyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu