FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Bülent Arınç; ‘Bu kanunun altından kalkamayız’ düşüncesi kulüp yöneticilerinin acziyetini gösteriyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sporda Şike Kanunu ile ilgili olarak,“Biz bu kanunu oynamak için yapmadık, uygulansın diye yaptık. ‘Bu kanunun altından kalkamayız’ düşüncesi kulüp yöneticilerin acziyetini gösterir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sporda Şike Kanunu ile ilgili olarak,“Biz bu kanunu oynamak için yapmadık, uygulansın diye yaptık.” dedi. “Bu kanunun altından kalkamayız” düşüncesinin kulüp yöneticilerin acziyetini gösterdiğini söyleyen Arınç, hiçbir kulübün birkaç taraftarın esiri olmadığını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti Manisa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, futboldaki şike iddialarına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti; Giderek genişleyen bir soruşturma, basının gündeminden düşmüyor. Henüz bir dava açılmış değil, iddianameyi bilmiyoruz ama eminim ki yine bütün basın ve halkımız, dava açıldıktan sonra da ilgisini devam ettirecek. Bu olayların üzerinden bir iki ay geçmemişti ki Meclis’te, bütün partilerin ittifakıyla sporda şiddetin önlenmesi için bir kanun çıkarıldı.

Taraftarları, kulüp yönetimini, belki de futbolcuları, kamuoyunu ilgilendiren ve alınması gereken tedbirleri ayrıntılı gösteren bir kanun. Uygulamaya gelince birtakım sıkıntılar olduğu söylenerek geri adım atılmak isteniyor. Kulüp başkanları Meclis’e gelmedi; Sayın Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiklerini biliyorum. Kendilerinin desteğiyle çıkardığımız kanunun, biraz da mahçubiyetle değiştirilmesini istediler.

Kanunların uygulanmak için yapıldığının altını çizen Bülent Arınç sözlerini şöyle sürdürdü; Uygulama safhasına yeni girmiştir. Eksiklikler ortaya çıkarsa sonraki süreçte değerlendirilir. Şike olaylarının soruşturulduğu bir zamanda, ‘Bu kanunu değiştirin’ taleplerini şahsen olumlu bulmam. Bu, hükümet konusu değildir. Bakanlar Kurulu’nda konuşulursa sonuçları size açıklarım” dedi.

Taraftarların yanlış olursa sorumlular hakkında kanuni işlem yapılacağını belirten Bülent Arınç, kulüplere düşeninse desteklerini bu insanların arkasından çekmeleri olduğunu söyledi; Herkesin ailesiyle futbol ve sporun bütün çeşitlerini seyretmeyi arzu ettiği dönemde, sayıları birkaç yüzü geçmeyen şiddet taraftarı insanlar yüzünden bundan mahrumiyet düşünülemez. Bu talepleri masum ve haklı bulmuyorum. Bir Bakanlar Kurulu tasarısı haline gelmediği sürece kanun teklifi olarak verilir. Bunu da hangi parti verir, ibretle takip ediyorum. O parti hakkındaki düşüncelerimi de sizlere ifade ederim.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu