FutbolGündem

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Hiç kimse tribünlere siyaset sokmaya kalmasın

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Hiç kimse tribünlere siyaset sokmaya kalmasın… Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Hiç kimse tribünlere siyaset sokmaya kalmasın. Biz iktidar olmamıza rağmen tribünleri siyasi görüşlerden, yaklaşımlardan ve eylemlerden uzak alanlar olarak tutmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Bakan Kılıç, hayırsever Hasan Ferdi tarafından Turgutlu ilçesinde yaptırılacak 320 kişilik öğrenci yurdunun, Manisa Valiliği’nde düzenlenen protokol imza törenine katıldı. Burada bir gazetecinin, Akhisar’a yapılacak stadın iptal edilmesine ilçedeki taraftarların tepki gösterdiğini hatırlatması üzerine Bakan Kılıç, “Hükümet ve Başbakan adına atılan sloganlar, saygı sınırlarını zorlayan bir yaklaşım olur. Biz üzerimize düşenleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Hükümet ve Başbakan adına zorlayanlar varsa stadyumlara siyaset sokmaya çalışan çevrelerdir.” şeklinde konuştu.

Maçların hiçbir siyasi sürece angaje olmadan oynanması gerektiğini vurgulayarak, “Tribünler, hakaret ve protesto yeri değildir. Akhisar Belediye Başkanı, konuyu takip ediyor. Projelerin onayları verildi, Gençlik ve Spor Bakanlığı onay imzasını attı. Stadyumun krediyle yapılmasını uygun görmüyoruz. Gayrimenkul değerlendirme ve takası yoluyla yapılması öngörümüz.” dedi.

Manisa’nın tarihî bir gün yaşadığını dile getiren Kılıç, “Çek Cumhuriyeti ile oynanacak maç, Manisa’daki ilk millî maç olacak. Bu konu bizim için önemli. Ayrıca Başbakanımız’ın da selamını getirdim. Bugün tam gün buradayız, yeni yatırımlar ve spor tesislerinde incelemelerde bulunacağız. Manisa’yı, tam Manisalı olarak yaşayacağız. Öğrenci yurtları hizmete açıldı. Salihli’deki yurt inşaatına 20011 yılında başlandı. Gördes’teki ihale ise çok yeni, inşaat devam ediyor. Manisa’ya öncelikle 4 bin kişilik bir spor salonu kazandıracağız. İnşaatına en kısa zamanda başlamak arzusundayız. Türkiye genelinde 155 merkeze başlıyoruz. Bir kısmının inşaatları devam ediyor, dört tanesi Manisa’da. Şehzadeler ve Yunus Emre ilçeleriyle büyükşehirin Manisa’ya hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Manisa’ya bir müjde de veren Bakan Suat Kılıç, “Bölgenin spor eğilimleri haritasını çalıştık. Manisa’nın, altyapısı tamamlandığı takdirde atletizm branşında elit sporcular çıkarabileceğini fark ettik. 2013 yatırım programına atletizm pisti de koyduk. İhale noktasında problem çıkmadığı takdirde bu yıl bitirmeyi planlıyoruz. Dört gençlik merkezi, spor salonu ve atletizm pistinin toplam maliyet 35 milyon lira. Hayırlısı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenci yurdunun protokolü imzalandı. Daha sonra İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, Bakan Kılıç’a el dokuması bir kilim hediye etti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu