DünyaGündem

Bu Oyunun ”Krul”u Bu ! Hollanda Yarı Finalde !

Luis Vaan Gaal’dan Çılgın Hamle…2014 Dünya Kupası Yarı Final eşleşmelerinde karşılaşan Hollanda ve Kosta Rika maçı penaltılar sonucunda Hollanda’nın galibiyetiyle sonuçlandı.

Hollanda ve Kosta Rika’nın karşılaştığı müsabakada 90 dakikalık süre boyunca taraflar eşitliği bozamazken, 15’er dakikadan oynanan iki uzatma devresindede gol atılamayınca seri penaltı atışlarına geçildi.Hollanda Wesley Sneijder ve Arjen Robben’in mutlak gol pozisyonlarına girmesinin kaleci Navas engeliyle sonuçlanmasıyla gol atamadı.

Navas’ın kalesinde devleştiği karşılaşmada,Kosta Rika savunmasının yerinde müdaheleleriyle Hollandaya geçit vermedi.Kosta Rika savunma 4’lüsünün tamamının sarı kart görüdüğü karşılaşmada Bryan Ruiz net pozisyonlardan yararlanamadı.

Penaltı atışlarında Bryan Ruiz’in penaltısını kurtaran NewCastle United’lı Tim Krul maçın 120 + 1. dakikasında oyuna Luis Van Gaal tarafından alındı.

Luis Vaan Gaal’dan Çılgın Hamle

Luis Van Gaal’ın bu hamlesinin dahilik ve çılgınlık arasında bir uçurum olduğuda düşünülünce yaptığı hamleyle ne kadar doğru bir karar verdiği ortaya çıktı.

Tim Krul Premier Lig kariyerinin 20 penaltısında, 2 kurtarış yaptı.Fakat refleksleriyle ön planda olan başarılı kaleci kurtardığı 2 penaltı sonucunda takımına galibiyeti armağan etti.Böylece karşılaşma Hollanda 4 – 3 Kosta Rika olarak sonuçlandı.

Kaynak : NationalTurk

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu