FutbolGündem

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam: Güzel bir veda maçı oldu

Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olamayan Bursaspor, son maçta kendi evinde Glasgow Rangers ile 1-1 berabere kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, iki gün önce önemli karşılaşma oynadıklarını, Beşiktaş maçının 50 dakikasını 10 kişi oynamak zorunda kaldıklarından dolayı takımın fiziksel açıdan yorulduğunu söyledi. Beşiktaş maçında sahaya çıkan 8 farklı oyuncuyla Glasgow Rangers maçına çıktıklarını anlatan Ertuğrul Sağlam, “Takım olarak sistemimizi oturtup oynayan bir takım olduğumuz için çok fazla sıkıntıya uğramıyoruz.

Güzel maç oldu, skor açısından değil ama oyun açısından üst düzey mücadele oldu. Baktığımızda mücadele eden, ortaya konulan oyundan çok memnunum. Her şeye rağmen sonuçta Şampiyonlar Ligi’nde ilk puanımızı aldık. Oyuncularımıza teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Kimse 1 puanı başarı olarak görmez

Teknik direktör Sağlam, Fenerbahçe’nin Bursaspor’dan daha büyük bütçeli olmasına rağmen yıllar önce Şampiyonlar Ligi’ni puansız olarak kapattığını, Bursaspor’un Şampiyonlar Ligi’ni 1 puanla kapatmasının başarı olarak görüp görmediği yönündeki soruyu de cevaplandırdı. Hangi takım olursa olsun alınan puanın başarı sayılamayacağının altını çizen Ertuğrul Sağlam, takım olarak bu sene sayamayacak kadar mazaretleri olduğunu söyledi.

Ertuğrul Sağlam şöyle konuştu: Diğer takımlarla mukayese edildiği zaman çok fazla mazeretimizi ortaya koyabiliriz. Kendimizi rahatlatmak için söylemiyorum. Ama tarihinde ilk defa katıldığımız Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız rakiplere baktığımızda dengeden bahsedemeyiz. Yine de bunlar mazeret değil. İnşallah bu sezon başarılı sezon geçireceğiz. Önümüzdeki sene oynamaya hak kazandığımız takdirde  Şampiyonlar Ligi’nde kazandığımız tecrübelerle çok daha iyi bir mücadele ortaya koyacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim.

Son maçta kendi taraftarlarımızın önünde iyi sonuçla ayrılma arzusu vardı. Oynanan oyun çok güzeldi, izleyenler keyf aldı, tüm olumsuzluklara rağmen ilk puanımızı almış olmaktan dolayı mutluyuz. Bir gazetecinin Beşiktaş maçında kırmızı kart sebebiyle sadece 45 dakika sahada kalmasına rağmen Volkan Şen’in bugünkü maçta neden 11’de yer aldığı yönündeki soru üzerine konuşan Sağlam, Volkan’ın kırmızı kart sebebiyle moralsiz olduğunu söyledi. Moral kalitesinin alt seviyede olması nedeniyle Volkan’nın kadroda yer almadığının altını çizen Sağlam, kırmızı kartın Beşiktaş maçında skora etki ettiğini kaydetti.

Bursasporlular kendi oyuncusunu ıslıklamaz

Maçın henüz 20. dakikasında bazı taraftarların bazı oyuncuları ıslıklamasının yanlış olduğuna dikkat çeken Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, seyircinin yaptıkları yanlıştan kısa sürede dönmesini istedi. Kendi oyuncularını ıslıklayarak takımın performansının aşağıya çekmek isteyen seyircileri anlamadıklarını vurgulayan Sağlam, “Taraftarlarımızın bazıları kendi takım oyuncusuna olumsuz tezahüratlar ile ıslıklarla onun moralini bozarak ne yapmak istediğini anlamış değilim.

Maçın 20. dakikasında birkaç oyuncuyu ıslıklayarak takımın performansını aşağıya çektiklerini anlamıyorum, onlar bunu yaparken biz de kenardan moral motivasyonunu üst dereceye çıkarmak için kendimizi parçalıyoruz. Süper Lig bu oyuncularla devam edecek.  Oyuncuları ıslıklamanın kimseye faydası olmaz. Bunların Bursaporlu olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Taraftarlarımız gerçekten takımlarını seviyorlarsa Bursapor’un başarısını istiyorlarsa en kısa zamanda yaptıkları yanlışlarından dönmeli” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu