FutbolGündem

“Fatih Terim o hareketi açıklamak zorunda”

Spor yazarı Mehmet Demirkol, Fatih Terim’in Mersin İdman Yurdu maçından sonra düzenlenen basın toplantısında edep yerini göstererek ‘Onu çekmeyin bunu çekin’ demesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

NTV SPOR’daki programında konuyla ilgili konuşan Mehmet Demirkol şunları söyledi:

“Ben Fatih Hoca’nın o hareketiyle ilgili istediğim kadar destan yazabilirim burada. Ama doğru mu, değil mi ona bakacaksın. Buradaki eleştiri şöyle olur. Uslüp budur. Rakip kabul etmem bu konuda. Kimse kusura bakmasın. Hoca çıkıp bu konuda açıklama yapacak.

Hoca gerçekten onu yaptıysa “Ben onu yapmadım” demez. Fatih Hoca’yı tanıyoruz. Ama hiçbir açıklama yapmıyorsa, “Ben onu yaptım” demektir. Çünkü Fatih Hoca, açıklama yapar. Kendisiyle ilgili bir yazı yazarsın, bir bakarsın bir basın toplantısında hop diye cevabını vermiş. Duramaz, cevabını verir. Dolayısıyla böyle bir eleştiri varsa ortada, böyle bir soru işareti varsa insanların kafasında, Fatih Hoca ona cevap vermeli. “Ben ne yaptığımı biliyorum”, “Kardeşim sinirlendim yaptım”, “Saçmalamayın, benim çıkışımı buradan çekin dedim”, “Konuşmuyorum bu konuda, kim ne anlarsa anlasın” bunların hepsi bir açıklama… Bu tarz bir açıklamadan sonra biz de yani medya eleştirimizi ona göre yaparız. Eğer öyleyse eleştiri farklı olur ama öyle değilse zaten saçmalamanın bir anlamı yok. Biz görüntüye göre tartışıp eleştirirsek iş özünden çıkıyor. Üsluba dönüyor. Kişiliğe dönüyor.

Fatih Terim o hareketi neden yaptı. Fatih Terim’in açıklama mecburiyeti var. Mesela Pascal Nouma’nın yaptığı hareketin açıklanacak bir tarafı yoktu. O çok belli bir hareketti. Fatih Terim olayında açıklamaya ihtiyaç var. Fatih Terim bunu açıklayabilecek bir adam. Ama açıklamazsa olmaz.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu