FutbolGündem

Hagi; Kendimi büyük hoca olarak zannetmiyorum

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, birçok başarılı teknik adam yine aynı kulübe geri geldiği zaman aynı başarıyı gösteremediklerini belirterek, “Kendimi büyük hoca olarak zannetmiyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yarın oynanacak karşılaşma öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hagi, Galatasaray ‘a parasız bazı şeyler kazandırdığını belirterek şöyle konuştu; Ben buraya ilk teknik direktör olarak geldiğim zaman bunu başardım. Bu takıma parasız bazı şeyler kazandırdık. Bu defa da bir şey çıkabilir veya çıkmayabilir. Yine örnek olarak veriyorum. Birçok başarılı teknik adam yine aynı kulübe geri geldiği zaman aynı başarıyı gösteremediler. Kendimi büyük hoca olarak zannetmiyorum.

Futbol bir oyundur. Kolektif olarak çalışırsanız takım olarak başarılı olursunuz. Tek başına kimse başarıyı elde edemez. Ben hiçbir zaman ben demedim her zaman biz dedim. Bir takım veya futbolcu sahada nasıl antrenman yaparsa öyle maça çıkarsın. Ben buraya bütün sıkıntıları bilerek geldim şu anda işime konsantre oldum. Oyuncularıma özgüveni kazandırmak için uğraşıyorum. Herkesin performansı oldukça iyi olmalıdır. Galatasaray Avrupa ’nın en büyük takımıdır çünkü Avrupa ’da kupa kaldıran tek takımdır.

Gheorghe Hagi; İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı çok zor olacak

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile zor bir maç oynayacakları ancak sahadan üç puanla ayrılan tarafın kendileri olmak istediğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yarın oynanacak karşılaşma öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Gheorghe Hagi, rakiplerinin herkese karşı maçı kazanabilecek bir futbol oynadığını belirterek şöyle devam etti; İstanbul Büyükşehir Belediyespor oldukça iyi bir takım. Başlarında da iyi Spor Toto Süper Lig ’i iyi tanıyan bir teknik direktör var.

Onlara saygı duyuyoruz. Disiplinli, organize olan, hırslı bir takıma karşı oynayacağız. Bizde hafta içinde bütün çalışmalarımızı bu maçı kazanmak üzerine yaptık. Olimpiyat Stadı ’ndan üç puanla ayrılan taraf biz olmak istiyoruz. Oyuncuların hepsiyle konuştum bu maçı kazanmamız gerektiğini onlara anlattım. Bana göre zor maç olacak. Mücadele ederek bu maçı kazanmak için sahaya çıkacağız” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hagi; Bütün dikkatimizi yarınki maça verdik. Üç puanla sahadan ayrılmak istiyoruz

Gheorghe Hagi, bazı gazetelerde “Hagi, sadece kupayı düşünüyor” şeklinde çıkan haberler içinse şöyle konuştu; Ben aslında lig maçlarına da çok önem veriyorum. Ligde daha çok maçımız var. Ligde de puanlara ihtiyacımız bulunuyor. Lig maçlarında en iyi şekilde oynamak istiyoruz. Bütün dikkatimizi yarınki maça verdik. Üç puanla sahadan ayrılmak istiyoruz.

Hagi; Arda Turan çalışmalara devam ediyor. Neill cezalı, Hakan ‘ın sakatlığı nüksetti, Kewell ‘ın eski problemi tekrar ortaya çıktı

Gheorghe Hagi, Galatasaray ‘da sakatlıkları devam eden futbolcular konusunda şu bilgileri verdi; Arda Turan çalışmalara devam ediyor. Lucas Neill cezalı, Hakan Balta ’nın geçen haftaki sakatlığı nüksetti. Kewell ’in eski problemi tekrar ortaya çıktı. Grip nedeniyle Anıl antrenmanlarda yer almadı. Pino ise üç gündür çalışmalara başladı. Barış ’ın durumu iyiye gidiyor. Elimde bulunan oyuncuların en iyisini sahaya çıkartmaya çalışacağım. Bu arada Galatasaray ’da hafta içinde grip olduğu için çalışmalara katılmayan Servet ’in iyileştiği ve yarınki maçta forma giyebileceği belirtildi.

Gheorghe Hagi; Arda ‘nın yokluğu oyun planlarımızı bozdu

Hagi, sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Arda Turan ’ın yokluğunda acı çektiklerini söyledi. Hagi, “Arda’nın sakatlığı devam ediyor. Arda ’ya çok dikkat etmemiz gerekiyor. Arda Turan konusunda maalesef işler iyi gidiyordu ancak yine o sakatlığı nüksetti. Arda Turan ‘ın olmamasından dolayı kesinlikle büyük acı çekiyoruz. Arda Turan  ile takım bir başkaydı. Arda Turan bu takımın en önemli futbolcularından birisiydi. Onun olmadığı zamanlarda da iyi sonuçlar almaya çalışıyoruz. Arda Turan ‘ın olmaması benim planlarımı bozdu. Ama yapılacak bir şey yok” dedi.

Hagi, takımda her futbolcuya elinden geldiği oranda şans vermeye çalıştığını kaydetti. Galatasaray ’dan ayrıldıktan sonra başarılı olan Elano hakkında sorulan bir soruya Gheorghe Hagi, “Şu anda sadece yarınki maçla ilgili konuşmak istiyorum. Elano ile ilişkiler iyiydi. Çok değerli bir oyuncuydu. Zaten ayrılırken ‘Ben evime dönmek istiyorum’ dedi. Burada kalmak istemeyen bir oyuncuyu zorla kadronuzda tutamazsınız” diye cevap verdi.

Olimpiyat Stadı ’nın futbolcuları ve kendisini olumsuz etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise Hagi, “Futbolu her zaman her şartta oynamak zorundasınız. Takımdaki herhangi bir oyuncuda tedirginlik olduğunu bilmiyorum. Her şartta oynamaya hazırız. Bu kulüpte her zaman zafer için oynamak zorundasınız” diye konuştu.

Gheorghe Hagi; Takımdaki herkesle aram çok iyi

Hagi, “Takım içinde bazı sorunlar var” şeklinde çıkan haberler konusunda da, “Bu soruyu kim sordurtuyor bilmiyorum ama. Benim takımdaki bütün ilişkilerim çok iyidir. Ben her zaman Galatasaray’da bulunduğum sürece herkesle iyi ilişkiler içinde bulunacağım. Buradaki benim güzel ortamımı bozmak isteyenler var. Bunların hepsi kulis oyunlarıdır. Takımda işler çok iyi gidiyor. Sadece bir deplasman galibiyetine ihtiyacımız var. Bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Gheorghe Hagi, “Fenerbahçe ligde üst üste maçlar kazanarak şampiyonluk yolunda önemli adımlar attı” denmesi üzerine, “Biz de böyle bir seri yakalamak istiyoruz. Zaten bunu yapmak için buradayız. Bunu yapabileceğimize inanıyoruz. Zaten buna inandığım için buradayım” ifadelerini kullandı.

Hagi, Lucas Neill ’e İngiltere ’ye gitmesi için kendisinin izin verdiğini belirterek, “Lucas Neill hakkında spekülasyonları sizler yapıyorsunuz. Lucas Neill ile konuştum izne ihtiyacı olduğunu söyledi ben de izin verdim. Takımdaki futbolcuların ihtiyaçları olduğunda biz de izin veriyoruz” şeklinde  konuştu.

Hagi; Misimovic ile ilgili raporumu yönetime sundum

Gheorghe Hagi, takımın başına geldikten sonra kadro dışı bıraktğı Misimoviç konusunda da şunları söyledi; Ben onunla ilgili raporumu yönetime sundum. Ondan sonra yorum yapmak istemiyorum. Ben fikirlerimi açık ve net bir şekilde yönetime bildirdim. Şu anda elimdeki oyuncularla ilgili konuşmak istiyorum. Galatasaray ’da oynamak isteyen benim istediklerimi yapabilecek oyuncularla çalışmak isterim. Galatasaray ’ın ne demek olduğunu ben çok iyi biliyorum.

Galatasaray ’da oynamak için oyuncunun neler yapması gerektiğini çok iyi biliyorum. Bu futbolunun neleri vermesi gerektiğini biliyorum. Benim birinci kuralım futbolcunun mesleğine saygı göstermesidir. Daha sonra Florya ’ya gelip antrenman yapıp terlemesidir. Eğer bunlar yoksa ismi ne olursa olsun gözüme giremez.

Ben oyuncuyken böyleydim. Ben buraya ilk defa hoca olarak geldiğim zaman PAF takıma gönderilen 5 oyuncuyu tekrar A Takıma aldım. Onların performanslarını biliyordum. Yöneticiler bu takımın başında ben olduğum için benden randıman istiyor. Ben de oyuncudan istiyorum. Eğer oyuncu istenileni veremezse sorumluluk bana aittir.

Hagi, Misimoviç’in takımdan gönderilmesinde sakız olayının doğru olmadığını kaydetti. Gheorghe Hagi, iyibir futbol takımı kurmak için gerekli zamanın kendilerine verilmesi gerektiğini birkez daha vurguladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu