DünyaGündemHaber

3 puanı 3 golle aldık! Türkiye 3 – 1 Kazakistan

Burak Yılmaz (2) ve Serdar Aziz’in golleriyle rakibini 3-1 mağlup eden Milliler gruptaki ilk galibiyetine de imza atmış oldu.

NTVSPOR’un Haberine Göre;

Bu galibiyetle A Grubu’nda Türkiye puanını 4’e çıkarırken Kazakistan ise 1 puanda kaldı.

Grubumuzda oluşan puan durumu şöyle:

1. Çek Cumhuriyeti: 12
2. İzlanda: 9
3. Hollanda: 6
4. Türkiye: 4
5. Letonya: 2
6. Kazakistan: 1

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki 4. maçında Türk Telekom Arena’da Kazakistan’ı konuk etti.

Hazırlık maçında Brezilya karşısında alınan 4-0’lık mağlubiyet sonrası eleştiri oklarını üzerine çeken A Milli Takım, Euro 2016 Elemeleri’ndeki Kazakistan maçıyla yeni bir sayfa açmayı hedefledi. Yaşanan tüm olumsuzlukları üzerinden atmak isteyen Fatih Terim ve öğrencileri maç öncesi şok bir olay yaşadı.

Türk Telekom Arena’daki kritik mücadele öncesi ısınmak için sahaya çıkan Volkan Demirel, kale arkası tribünde bulunan bazı taraftarlarla gerginlik yaşadı. Bazı taraftarların sözlü sataşmasına “sus” işareti yaparak karşılık veren Volkan, bu kişilerin tepkilerini sürdürmesi sonrası önce soyunması odasına gitti ardında da stadı terk etti. Tecrübeli eldiven daha sonra maçın ilk yarısı devam ederken takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile stada geri döndü.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, stattan da ayrılan tecrübeli file bekçisinin yerine kalede maç öncesi zorunlu değişiklik yaparak, Volkan Babacan’a ilk 11’de görev verdi.

Elemelerdeki ilk 3 maçında istediğini elde edemeyen Türkiye, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı mücadeleye baskılı başladı. Savunmasını ileride kurarak oyunu rakip yarı alana yıkan ay-yıldızlılar, ilk bölümde istediği pozisyonları üretmekte zorlandı. Savunmaya çekilen rakibi karşısında etkili mücadelesiyle gol arayışlarını sürdüren milliler, 26. dakikada Burak Yılmaz’ın penaltıdan attığı golle öne geçti. Golün şokunu atlatamayan zayıf rakibi karşısında basını artıran Türkiye, Burak Yılmaz ile 29. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Kalan sürede oyunun kontrolünü elinde bulunduran ve gol için yüklenen A Milli Takım, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

GOL 26.DK (BURAK YILMAZ): Burak Yılmaz, ceza sahası içinde Abdulin’in müdahalesiyle yerde kalınca, Rus hakem Eskov penaltı kararı verdi. 26. dakikada penaltı atışını kullanan Burak Yılmaz, top ile kaleci Mokin’i ayrı köşelere göndererek, ay-yıldızlı takımı öne geçirdi: 1-0

GOL 29.DK (BURAK YILMAZ): Milliler, Burak Yılmaz ile farkı 2’ye çıkardı. Caner Erkin’in soldan uzun ortasında ceza sahasında Volkan Şen’in göğsüyle indirdiği topa Burak Yılmaz gerilerden gelerek sert vurdu. Kaleci Mokin, yerden üzerine gelen topu tutmaya çalışırken büyük bir hata yaptı ve meşin yuvarlak elinden sekerek filelere gitti: 2-0

KAZAKİSTAN CEPHESİ
Maça iyi başlayan rakibi karşısında tamamen savunmaya çekilen Kazakistan, hızlı ataklarla hücuma çıktı. Türkiye’nin etkili mücadelesi karşısında topa fazla sahip olamayan konuk ekip, 26 ve 29. dakikalarda kalesinde üst üste gördüğü gollerle 2-0 geriye düştü. İlk yarıda Türkiye karşısında neredeyse pozisyon bile bulamayan ve oyunu sahasında kabullenen Kazakistan, soyunma odasına 2-0 geride gitti.

İkinci 45 dakikaya skor avantajıyla başlayan Türkiye, zayıf rakibi karşısında üst üste pozisyonlara girmesine rağmen 3. golü ancak 82. dakikada Serdar Aziz ile buldu: 3-0

Maçta son sözü Kazaklar söyledi. 86. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Smakov skoru 3-1 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca A Milli Takımımız 3 puanı 3 golle aldı: 3-1

Kaynak : NTVSPOR

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu