FutbolGündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak’tan Trabzonspor Yönetimi’ne gönderme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak’tan, Trabzonspor yönetimine gönderme… Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Trabzonspor Kulübü içerisindeki ‘bir takım sıkıntıların’ CHP üzerinden çözülmeye çalışılmasının kimseye faydası olmayacağını söyledi.

Faik Öztrak, partisinin il başkanlığında basın toplantısında bir soru üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın dün Trabzonspor Kulübü’nü ziyaretleriyle ilgili Kulüp Başkanı Sadri Şener’in yaptığı açıklamalar üzerine başlayan tartışmayı değerlendirdi.

Trabzonspor’un Türk futbolunun gelişmesine katkı sağlamış çok büyük bir kulüp ve Türkiye’nin gözbebeği olduğunu ifade eden Öztark, “Dolayısıyla arkadaşlarımızın Trabzon’a geldiklerinde buranın markası olmuş bu kulübü ziyaret etmemeleri saygısızlık olurdu.” dedi.

Her kulübe aynı mesafede olduklarını ve spor kulüplerinin siyaseti alet edilmesine karşı olduklarını söyleyen Öztark, “Biz bu ülkede adaletin herkese objektif olarak uygulanmasını istiyoruz. Biz bu ülke adaletin üzerinden hükümetlerin, başbakanların vesayetinin kalkmasını istiyoruz. Bizim çığlığımız budur. Yoksa onu tutuyoruz, bunun tutuyoruz, şike, yargılanacak, yargılayın doğru düzgün. Ama bir şeyleri eğip bükmeden.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor gibi güzide bir kulübü ziyaret etmelerinden doğal hiçbir şey olamayacağını dile getiren Öztark, “Biz buradaki kısır çekişmelerin içine girmek istemiyoruz. Ben kulüp içerisindeki bir takım sıkıntıların CHP üzerinden çözülmeye çalışılmasının kimseye faydası olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Öztark, TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Tenis Turnuvası ödül töreninde bakanların protesto edilmesinin de uluslararası arenada Türkiye’ye zarar vermeyeceğini iddia etti. Öztark, bu konuyla ilgili soruyu da şöyle cevaplandırdı:

“Demokrasi var. Belli sınırları aşmadığınız sürece herkes protesto edilebilir. O bakanların bizi niye protesto ediyorlar diye araştırmaları lazım. Dönüp buna bir bakacaklar. Bir ülkede protesto var, o ülkeye zarar verir, böyle bir şey yok kardeşim. Eğer bir ülkede ne kadar özgürlük varsa, ne kadar çatışma olmadan tartışılabiliyorsa, hükümetlerini protesto edebiliyorsa o ülkenin itibarı o kadar yüksek olur. Avrupa ülkelerine dönüp bir bakın, bir sürü protesto var. İtibarları mı düşüyor?”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu