FutbolGündem

Roberto Carlos’un Peru’dan aldığı teknik direktörlük diploması UEFA tarafından geçersiz sayıldı!..

NationalTurk’ün haberine göre, Sivasspor’un yeni teknik direktörü eski ünlü futbolcu Roberto Carlos diploma şoku yaşıyor. Roberto Carlos’un Peru’dan aldığı diplomanın UEFA tarafından geçersiz sayıldığı iddia edildi.

Antrenörlük kariyerine Anzhi’de Guus Hiddink’in yardımcılığını yaparak başlayan Roberto Carlos bu sezon başında da Sivasspor’la teknik direktör olarak sözleşme imzalamıştı. Ancak UEFA’nın, Brezilyalı çalıştırıcının Peru’dan aldığı teknik direktörlük diplomasını kabul etmeyeceği iddia edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivasspor Başkanvekili Erdal Sarılar, Roberto Carlos’un teknik direktörlük yapmasında hiçbir sorun olmadığını belirterek “UEFA’nın Peru’dan alınan diplomayı kabul etmemesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Burada problem Türkiye’de teknik direktörlük yapabilmesi için pro-lisans sahibi olmak gerekiyor. Hocamız, pro-lisansı doldurmamış. Pro-lisansı doldurmak için 5 yıl üst üste teknik direktörlük yapmak gerekiyor. Federasyon, ilgili kurullarında konuyu görüşecek. Talimatta değişiklik yapılabilir” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun önümüzdeki günlerde kararını açıklaması bekleniyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu